Bucurestenii pot asista la sacrificarea mieilor in locuri special amenajate
Ca sa fie siguri ca vor pune pe masa traditioala carne de miel, bucurestenii pot asista la sacrificarea animalului. Pentru asta exista locuri special amenajate si sunt singurele in care putem avea incredere.
Mai avem de asteptat inca o saptamana pana cand ciobanii vor veni in Piata Aparatorii Patriei ca sa isi vanda mieii. Spatiul este pregatit sa isi primeasca cumparatorii.
Cine vrea un miel intreg si-l alege din tarcurile amenajate afara, unde au loc doar animalele cu autorizatie. Apoi, mielul este sacrificat si transat, iar cumparatorul poate asista la intregul proces.
Nicio bucata de carne nu pleaca din piata fara avizul sanitar veterinar. Siguranta se plateste. Un kilogram de carne poate costa chiar si 25 de lei, cu 10 mai mult decat carnea fara aviz platita direct la cioban.
In plus, nimeni nu poate cumpara mai mult de cinci miei, pentru a se evita tentativele de intermediere.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰