Antena Meniu Search
x

Bucureştiul a găzduit, timp de două săptămâni, Bucharest Summer University

Bucureştiul a găzduit, timp de două săptămâni, Bucharest Summer University, un prestigios eveniment academic internaţional, organizat de Academia de Studii Economice, în parteneriat educaţional cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Vezi și

Bucureştiul a găzduit, timp de două săptămâni, Bucharest Summer University, un prestigios eveniment academic internaţional, organizat de Academia de Studii Economice, în parteneriat educaţional cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

De 14 ani, la Şcoala de Vară vin studenţi din toată lumea pentru a participa la cursuri cu specialişti din domeniul economic şi mediul de afaceri din România. Organizatorii nu uită să le vorbească tinerilor şi despre tradiţiile ţării noastre. 

Peste 50 de studenţi din 26 de ţări au ales să vină în România la Bucharest Summer University 2018. Prin dialog şi dezbateri, ei contribuie astfel la dezvoltarea perspectivelor economice la nivel mondial, dar şi pentru promovarea valorilor academice comune. Tinerii s-au întâlnit cu specialişti recunoscuţi la nivel internaţional, pentru a învăţa ce înseamnă economia de top şi munca în echipă prin metode nonformale.

NICOLETA ANDRA MECU, Organizator Bucharest Summer University: ”Această ediţie a fost una specială şi datorită faptului că a avut loc în anul centenarului. De aceea ne-am dorit ca pe langă activităţile academice desfăşurate să le oferim şi un program cultural interactiv prin care am încercat să le arătăm cât mai multe din cultura românească”.

Tinerii au avut astfel ocazia să afle mai multe despre ţara noastră. Au vizitat Castelul Bran, Castelul Peleş şi Transfăgărăşanul. În plus, au putut să realizeze obiecte artizanale din lut la un atelier de olărit.

Studentă din Albania: ”La început eram puţin sceptică în ideea de a veni aici, pentru că mă gândeam la faptul că a studia despre culturi nu e foarte interesant, dar când am ajuns aici mi-am dat seama că este foarte interesant.”

CĂLIN PETRICĂ VEGHEŞ, decanul Facultății de Marketing: ”Studenţii au abordat anul acesta un subiect de maxim interes, patrimoniul cultural. Ce este, cum poate fi restaurat, promovat, valorificat astfel încât să poată contribui la dezvoltarea locală şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale.”

AUGUSTIN, Student din Buenos Aires: ”Am studiat limba română un an, pentru că am venit în vacanţă în România şi mi-a plăcut foarte mult ţara, limba, oamenii şi, când m-am întors în Argentina, am început să învăţ.”

SARA, Studentă din Franța: ”Sunt o persoană curioasă, îmi place să explorez zone noi pentru a cunoaşte oameni noi, pentru a învăţa lucruri noi şi cred că Bucharest Summer University a reuşit să adune toate aceste lucruri care îmi plac.”

Studenţii străini s-au arătat entuziasmaţi de frumuseţile României, dar şi de primirea călduroasă de care au avut parte. Mulţi dintre ei spun că se vor întoarce în curând pentru a descoperi şi alte locuri pitoreşti din ţara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bucureştiul a găzduit, timp de două săptămâni, Bucharest Summer University