Antena Meniu Search
x

Bucureştiul, pe locul 109 în topul privind calitatea vieţii

În topul oraşelor unde se trăieşte cel mai bine în lume, Bucureştiul ocupă un ruşinos loc 109. Ne depăşesc aproape toate capitalele din Balcani şi ne situăm la acelaşi nivel cu oraşe din Brunei.

de Redactia Observator

la 13.03.2019, 21:15

Vezi și

În topul oraşelor unde se trăieşte cel mai bine în lume, Bucureştiul ocupă un ruşinos loc 109. Ne depăşesc aproape toate capitalele din Balcani şi ne situăm la acelaşi nivel cu oraşe din Brunei.

La 36 de ani, Iulian Gerea, un artist plastic din Sibiu, a decis să părăsească definitiv România. S-a mutat la Viena, un loc ideal unde să-şi expună picturile, dar să-şi deschidă şi un atelier de tatuaje. Are câteva săptămâni de când a început noua viaţă în oraşul de pe mapamond unde se trăieşte cel mai bine.

Alături de Viena, în top 5 mai sunt şi oraşele Zurich, Vancouver, Munich şi Auckland. În clasamentul realizat de o importantă companie de consultanţă, Bucureştiul se află abia pe locul 109, lângă oraşe din Brunei, Oman şi Costa Rica.

Ca Bucureştiul să se apropie de Viena, trebuie rezolvată problema traficului şi a poluării. Suntem cea mai poluată capitala din UE. Trebuie să punctăm însă şi la capitolele cultură, educaţie, sănătate. Aşadar ne trebuie mai multe spitale dar şi şcoli modernizate.

Costul chiriilor şi al ratelor la bănci, spaţiul verde disponibil dar şi calitatea locuinţelor se mai numără printre factorii care au stat la alcătuirea clasamentului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Singura consolare este că suntem peste Sofia şi Moscova. Impresionăm însă la un alt capitol. 

Avem printre cele mai mici preţuri la servicii şi produse din toată Europa, dar asta ţine de nivelul scăzut de trai.

Continentul african este prezent în topul Indexului Calităţii Vieţii cu cele mai multe oraşe unde este aproape imposibil să trăieşti. Iar la coada clasamentului, pe locul 231 se află Bagdad, capitala Irakului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Bucureştiul, pe locul 109 în topul privind calitatea vieţii