Antena Meniu Search
x

La 85 de ani, bunica Lucreţia a aprins pentru prima dată lumina

La 85 de ani, bunica Lucreţia a ajuns singul locuitor al satului natal. Se obişnuise cu izolarea şi întunericul până când a fost descoperită de un grup de voluntari. Care i-au adus voia bună şi ceva nemaivăzut de femeie în cele opt decenii de viaţă. Curentul electric. 

de Redactia Observator

la 03.08.2020, 17:09

Vezi și
  • Bătrâna are curent electric, dar ezită să îl folosească
  • A rămas singură în cătunul din Apuseni

"Când poate fac focul sau nu e gata mâncarea. Și o închid. Nu că nu sunt obişnuită, dar nu merită", spune, modestă, bunica Lucreția.

La 85 de ani, tanti Lucreţia a rămas singurul om din Ponor, un cătun pierdut în Munţii Apuseni. Se obişnuise să trăiască fără facilităţi până când un grup de voluntari a aflat de povestea ei şi a "adoptat-o". Oamenii au început să-i repare casa şi i-au mai adus şi un dar neaşteptat. Curentul electric prin intermediul panourilor fotovoltaice.

"Are lumină şi e chiar fericită şi mulţumită că i s-a făcut lumină.  Şi-a aprins lumina, după care a stins-o şi a zis că o ţine seara aprinsă doar până mănâncă, ca să nu o consume. Aşa grijulie cu curentul pe care îl primeşte să nu îl consume, să aibă tot timpul. Eu aşa am simţit-o", spune o voluntară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Femeia trăieşte de pe o zi pe alta dintr-un ajutor social de 140 de lei. După ce fiul şi soţul i-au murit, a rămas singură în casa veche. Voluntarii au reuşit să îi alunge din singurătate şi încearcă să îi ofere un trai cât mai liniştit, acum, la bătrâneţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » La 85 de ani, bunica Lucreţia a aprins pentru prima dată lumina