Antena Meniu Search
x

Video Bunicul din Gorj care a jucat sârba la spital, de bucurie că a scăpat de Covid-19, va scrie o carte

Vă mai amintiţi de bunicul din Gorj care a jucat sârba în curtea spitalului, de bucurie că s-a vindecat de Covid? Viaţa lui s-a schimbat în ultimele luni, iar planurile de viitor nu lipsesc. Acum scrie o carte despre încercările grele din acest an. Pe 2021 îl aşteaptă cu speranţa că pandemia se va sfârşi.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 30.12.2020, 21:22

Vezi și
  • Teodor Popescu a stat 32 de zile în spital, timp în care a avut 12 teste pozitive.
  • Când lucrurile vor reveni la normal, bunicul are în plan să se întoarcă la spital şi să cunoască medicii care au avut grijă de el.

Imaginile devenite virale au făcut o ţară întreagă să zâmbească atunci când fostul salvator minier, în vârstă de 60 de ani, s-a vindecat de coronavirus. 32 de zile a stat în spital, timp în care a avut 12 teste pozitive.

Teodor Popescu: ”Când am plecat din salon, am plecat cu horă de mână, când am ieşit, s-a terminat hora de mana, asistenta mi-a pus acolo bagajul şi a început sârba”.

Nici nepoata lui, în vârstă de 14 ani, nu a scăpat de boală. O îngrijeşte singur şi încearcă să-i ofere tot ce are nevoie. I-a fost sprijin în boală şi a învăţat-o că şi optimismul ajută în lupta cu virusul.

Bunicul a fost Moș Crăciun pentru copiii din sat

Teodor Popescu: ”A fost un an atipic. Odată cu primăvara, când totul revine la viaţă, eu şi Elena ne-am îmbolnăvit”.

Viaţa li s-a schimbat total în ultimele luni, iar sărbătorile nu au avut nici pentru ei fericirea de altădată. Cu toate acestea, bărbatul a ţinut neapărat să respecte o tradiţie la care ţine foarte mult. Aşa că a fost din nou ajutorul Moşului pentru nepoata lui şi ceilalţi copii din sat.

Teodor Popescu: ”Este luna în care sufletul meu devine suflet de copil. Pandemia nu a permis adunări mari, dar copiii m-au primit cu bucurie”.

Elena a vrut şi ea să ajute. Desenele la care lucrează mereu vor fi scoase la licitaţie, iar banii obţinuţi vor ajunge la spitalele din Gorj care tratează bolnavi cu Covid. 

”2021 îl aştept cu speranţă”

Elena pare să fi moştenit talentul de la bunicul ei, care, la rândul lui, şi-a aşternut trăirile pe hârtie şi, în curând, va scoate o carte despre cum l-a afectat pandemia.

Teodor Popescu: ”2021 îl aştept cu speranţă, cu speranţa că ne vom scăpa de pandemia asta, să meargă copiii la şcoală. Dacă vine vaccinul, mă vaccinez, sigur mă vaccinez, pentru că am trecut prin atâtea si am vazut care e situatia”.

Când lucrurile vor reveni la normal, bunicul are în plan să se întoarcă la spital şi să cunoască medicii care au avut grijă de el. Dincolo de combinezon şi măşti, le-a ţinut minte doar ochii şi vocea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bunicul din Gorj care a jucat sârba la spital, de bucurie că a scăpat de Covid-19, va scrie o carte