Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bursa locurilor de muncă a fost luată cu asalt de asistaţii social. Niciunul nu şi-a căutat însă de muncă

Românii care beneficiază de ajutor de la stat au forţat chiar uşile, în anumite oraşe. Nu îşi căutau serviciu, ci o adeverinţă pentru a primi banii.

de Redactia Observator

la 20.04.2018 , 21:32

Românii care beneficiază de ajutor de la stat au forţat chiar uşile, în anumite oraşe. Nu îşi căutau serviciu, ci o adeverinţă pentru a primi banii fără să muncească. În Vaslui, o singură persoană şi-a depus CV-ul. Angajatorul a precizat că era în stare de ebrietate.

La Vaslui s-au pus la bătaie 479 de locuri de muncă. Oferta a trezit mai mult teamă decât interes.

Angajator: "La şantier face bătături la palmă, omul vrea în atelier. Să şteargă mobila de praf, doar atât. Ne confruntm cu situaţia asta şi nu avem cu cine lucra la Vaslui."

Vezi și

O confirmă şi alţi angajatori. Un administrator de firmă de construcţii a primit o singură cerere de angajare astăzi.

Constantin Puşcaşu, administrator de firmă: "Doar atât şi acesta, din păcate, în stare de ebrietate. Este o caracteristică a zonei."

Aurel Profir, angajator în domeniul construcţiilor: "Nu vin pentru că s-au învăţat să vină de la primărie cu ajutorul social şi cu alocaţia copiilor şi se mulţumesc cu atât."

Pentru a primi ajutorul social, beneficiarii trebuie să prezinte dovada că sunt în căutarea unui loc de muncă. Adeverinţa se eliberează la bursele de job-uri. Aşa se explică interesul pentru participare.

La Ploieşti, a fost nevoie de intervenţia jadarmilor pentru a ţine oamenii în frâu.

O persoană care nu realizează niciun venit primeşte de la stat 142 de lei. Sumele cresc atunci când familia este numeroasă.

Familia unui bărbat venit să primească adeverinţă ia lunar 420 de lei. O sumă care i se pare suficientă pentru a trăi fără povara unei slujbe.

Nici angajatorii din Gorj nu au găsit oameni dispuşi să muncească. 

În prezent, ofertele de muncă pot fi refuzate de trei ori înainte de a fi sistat ajutorul social. În Parlament însă, este un proiect potrivit căruia ajutorul este retras după primul refuz. Deocamdată, a trecut doar de Senat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Bursa locurilor de muncă a fost luată cu asalt de asistaţii social. Niciunul nu şi-a căutat însă de muncă