Antena Meniu Search
x

Video Căderi masive de zăpadă în toată Europa. La Moscova nu a mai nins atât de mult de aproape 10 ani

Gerul năprasnic a pus stăpânire pe Europa. Un vânt pornit din Siberia a adus cu el ninsori abundente şi temperaturi de îngheţ în centrul şi sudul continetului. A nins chiar şi în zone în care iarna e de obicei mai blăndă. În Croaţia, de exemplu, portocalii şi palmierii au fost au fost acoperiţi de omăt.

de Redactia Observator

la 14.02.2021, 21:26

Vezi și

În Italia, Burian, cum au botezat italianii vântul care le-a adus viscolul în peninsulă, şi-a făcut simţită prezenţa în toată ţara. Dacă în nord a venit cu temperaturi polare, mai la sud a adus ninsoare chiar şi în zonele în care fulgii de zăpadă sunt rari. Un strat gros de polei a acoperit mai multe autostrăzi.

Un accident în lanţ a avut loc lângă Torino. A fost de ajuns ca o singură maşină să derapeze pentru producerea unei tragedii. Zeci de maşini s-au izbit, zeci de oameni au rămas blocaţi în autoturisme şi au avut nevoie de ajutorul celor de la descarcerare.

Cu iarna au de furcă şi grecii. A nins cu fulgi mari în aproape toată ţara, iar meteorologii au emis zeci de avetizări de cod roşu şi portocaliu pentru scăderi bruște de temperatură, îngheț şi ninsoare abundentă până la jumătatea săptămânii viitoare.

În Olanda, gerul a transformat celebrele canale Amsterdam sau Rotterdam în patinoare uriaşe. Motiv de bucurie pentru localnici.

Cu muzeele şi cinematografele închise de pandemie, oamenii au ieşit la săniuş sau au încins partide de hochei.

În Moscova nu a mai nins atât de mult de 10 ani

De o iarnă grea au parte şi ruşii. În Moscova nu a mai nins atât de mult de aproape 10 ani. Stratul de omăt măsoară în unele locuri şi peste jumătate de metru, după ce în ultimele două zile a nins încontinuu. Circulaţia este complet paralizată. Au fost zeci de accidente şi peste 500 de autoturisme şi camioane au rămas îngropate în zăpadă.

Gerul năprasnic nu a stat însă în calea iubirii. De Ziua Îndrăgostiţilor, zeci de tineri, aflaţi în căutarea sufletului pereche, şi-au luat inima în dinţi şi şi-au dat întâlnire într-un parc de distracţii din oraş.

Distracţie a fost şi peste graniţa noastră, în Ungaria. Sute de oameni au venit pe lacul Balaton, s-au dat pe gheaţă şi şi-au făcut selfieuri pentru reţelele sociale.

Centrul şi sudul Europei rămân şi mâine sub cod portocaliu şi galben de vreme rea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Căderi masive de zăpadă în toată Europa. La Moscova nu a mai nins atât de mult de aproape 10 ani