Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Caii abandonaţi lângă Techirghiol, lăsaţi de izbelişte. Instituţiile statului nu au buget alocat pentru îngrijirea lor

Caii lăsați să moară de foame pe malul lacului din Techirghiol vor fi salvaţi, dar mai încolo.Instituţiile statului nu au buget alocat pentru îngrijirea animalelor salvate. Între timp, doi dintre caii luaţi de la Techirghiol au murit. Procurorul DIICOT spre care duc toate iţele poveştii este cercetat de şefii săi.

de Redactia Observator

la 07.02.2021 , 10:30

  • DIICOT îl anchetează pe stăpânul cailor.
  • Sunt semnale că bărbatul ar vrea să-şi ia caii înapoi.

Voluntarii unei asociații din Dolj au bătut aproape 500 de kilometri pentru a convinge autorităţile din Constanţa să le dea caii în custodie. După trei ore de dezbateri, mai marii județului au ajuns la concluzia că animalele vor rămâne în zonă.

Daniela Popovici, Asociație Măriuţa: Mi-au spus că este ilegal pt că adăpostul Măriuță nu are autorizație pentru cai.

Poliţia Animalelor poate cel mult să dea un ordin de plasare a cailor salvaţi. Consiliul Judeţean e cel care ar trebui să aibă grijă de sărmanele animale. Doar că nu există buget pentru asta. Sau contracte cu adăposturi specializate.

Vezi și

Petre Enciu - vicepreședinte CJ Constanţa: Toată afacerea asta o voi supraveghea eu personal și voi fi pe teren. Nu voi stă în birou, nu vreau să se întâmple că ursul de la Harghita în care Consiliul județean a făcut 7 zile acte iar ursu era în agonie pe carosabil.

Până când Consiliul Judeţean îşi va construi propriul centru de îngrijire a animalelor, caii de la Peştera au fost evaluaţi de veterinari. 10 dintre ei, cei cu o sănătate precară, vor fi îngrijiţi de o asociaţie din Cernavodă. Trebuie separaţi, însă, de celelalte animale, aşa că voluntarii ridică un grajd nou.

Roxana Bratu, medic veterinar: Sunt animale care vor avea niște nevoi speciale, sunt animale foarte slabe, sunt animale pentru care nu avem un istoric medical și trebuie să le punem pe picioare.

13 cai vor ajunge la Complexul Muzeal Delfinariu

Şi acolo se lucrează de zor la amenajarea unui ţarc.

Adrian Bîlbă, director Complex Muzeal: Am primit și eu de la dumnealor înștiințarea, m-am dus acolo, am dus mâncare, m-am ocupat de acele animale.

DIICOT îl anchetează pe stăpânul cailor, un procuror acuzat că şi-ar fi lăsat animalele să moară de foame. Sunt semnale că bărbatul ar vrea să-şi ia caii înapoi.

Petre Enciu, vicepreședinte CJ Constanţa: Vor trebui să întreprindă toate demersurile legale să îi ia înapoi.

Caii lăsăți de izbeliște de proprietar au fost gășiţi aproape morţi de foame pe malul lacului Zarguzon. Au fost salvaţi de o organizaţie neguvernamentală, după ce imaginile înfiorătoare au ajuns în spaţiul public.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Caii abandonaţi lângă Techirghiol, lăsaţi de izbelişte. Instituţiile statului nu au buget alocat pentru îngrijirea lor