Antena Meniu Search
x

Video Camera de supraveghere care păzeşte străzile din Sectorul 6 al Capitalei. Amenzi usturătoare pentru cei prinşi în flagrant

O singură cameră de supraveghere face cât 10 poliţişti locali. În sectorul 6, primăria mută dintr-o zonă în altă o cameră de supraveghere performantă pentru a-i identifica pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare. Au fost amendaţi şi primii oameni, cu sume care ajung la o mie de euro. Primăria a montat şi o cameră video falsă, tocmai pentru a-i speria pe cei tentaţi să arunce deşeuri în spaţii publice.

De Redactia Observator la 17.09.2021, 09:27
Vezi și

Zi şi noapte, la fiecare colţ de stradă din Sectorul 6 apar saci cu deşeuri, canapele, resturi de mâncare sau bucăţi de mobilier. Până acum, cei care le aruncau nu puteau fi sancţionaţi pentru că nu erau niciodată prinşi de Poliţia Locală. Acum, sunt surprinşi de "ochii din umbră", cu singura cameră de supraveghere care face curat în Sectorul 6. A fost montată aici în urmă cu 10 zile şi deja a surprins oameni care aruncă gunoi direct pe trotuar. Oamenii cred că "ar trebui să fie mult mai multe camere de genul ăla". 

Gunoi pe străzile din Sectorul 6

"Am văzut că le pun aici", povesteşte un trecător, precizând că "nu sunt spaţii amenajate pentru aşa ceva". Edilii au, însă, o altă explicaţie pentru munţii de gunoaie de pe stradă. "Sunt oameni care nu au contract cu servicii de salubritate, care obişnuiesc să se ducă să arunce gunoiul undeva şi să nu le pese. Inclusiv în jurul pieţelor se întâmplă acest lucru. Sunt cam peste tot, cu precădere în cartierele Giuleşti, Crângaşi, Lacul Morii", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. 

Amenzi de peste 1000 de lei

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii locali au o misiune dificilă, pentru că ar trebui să îi prindă pe oameni în flagrant. "Au fost surprinse mai multe persoane, însă până la deplasarea la faţa locului acele persoane au reuşit să plece. Nu au putut fi sancţionate", explică Dănuţ Niţă, reprezentant al Poliţiei Locale Sector 6. "În câteva cazuri am apelat şi la vecinii care locuiesc în acele locuri unde se abandonează deşeuri şi am reuşit să aflăm informaţii despre identitatea celor care au abandonat deşeurile respective. Cu camere însă, e mai simplu. Patru persoane au fost deja prinse. Cea mai mică amendă e 1.000 de lei, cea mai mare 5.000 de lei. În plus, cine a aruncat gunoiul, trebuie să-l şi strângă." 

Dănuţ Niţă a enumerat obiectele care sunt cel mai frecvent abandonate pe străzile din sector: "saci cu materiale provenite din construcţii, din amenajări de locuinţe, elemente de mobilier, canapele, uşi, fotolii, scaune, obiecte sanitare, chiuvete, căzi de baie, obiecte electrocasnice".

O cameră nefuncţională, la fel de eficientă

Camera de supraveghere s-a plimbat până acum în 10 zone. Culmea, într-un loc e montată o cameră nefuncţională, dar şi acest dispozitiv îşi face treaba. De frică, oamenii păstrează curăţenia. Primăria are 10 milioane de lei cu care vrea să cumpere 3.000 de camere de supraveghere. Însă cel mai devreme, vor fi montate peste un an şi jumătate. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Camera de supraveghere care păzeşte străzile din Sectorul 6 al Capitalei. Amenzi usturătoare pentru cei prinşi în flagrant