Antena Meniu Search
x

Video Primăria Sectorului 6 tot mută o cameră video pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoi pe stradă. Chiar şi una falsă i-a educat pe locuitori

O singură cameră de supraveghere face cât 10 poliţişti locali. În sectorul 6, primăria mută dintr-o zonă în altă o cameră de supraveghere performantă care să-i prindă pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare. Au fost amendaţi şi primii oameni, cu sume care ajung la o mie de euro. Edilii au montat şi o cameră video falsă şi culmea şi acest aparat a făcut curăţenie în zonă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.09.2021, 19:52

Vezi și

Zi şi noapte la fiecare colţ de stradă din sectorul 6 apar saci cu deşeuri, canapele, resturi de mâncare sau bucăţi de mobilier. Până acum, cei care le aruncau  nu puteau fi sancţionaţi pentru că nu erau niciodată prinşi de poliţia locală. Acum, sunt surprinşi de "ochii din umbră"

''Aici, fel de fel de saci sau resturi de canapele, chestii ..nu aveau unde sa le arunce.''

''Fel şi fel, placaj, scânduri, peturi şi aşa mai departe. Ar trebui să fie mult mai multe camere de genul ăla.'' 

''Am văzut că le pun aici. Nu sunt spaţii amenajate pentru aşa ceva. Uitaţi-vă în zonă dacă vedeţi.''

Pe acelaşi subiect

Edilii au o altă explicaţie pentru munţii de gunoaie de pe stradă. 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Sunt oameni care nu au contract cu servicii de salubritate. Care obişnuiesc să ducă să arunce gunoiul undeva şi să nu le pese. Inclusiv în jurul pieţelor se întâmplă acest lucru. Sunt cam peste tot, cu precădere în cartierele Giuleşti, Crângaşi, Lacul Morii. 

Poliţiştii locali au o misiune dificilă pentru că ar trebui să-i prindă în flagrant

Dănuţ Niţă, reprezentant Poliţia Locală Sector 6: Au fost surprinse mai multe persoane însă până la deplasarea la faţa locului acele persoane au reuşit să plece. Nu au putut fi sancţionate. În câteva cazuri am apelat şi la vecinii care locuiesc în acele locuri unde se abandonează deşeuri  şi am reuşit să aflăm informaţii despre identitatea celor care au abandonat deşeurile respective. 

Amendă între 1.000 şi 5.000 de lei pentru cei care fac mizerie pe stradă

Cu camere însă, e mai simplu. Patru persoane au fost deja prinse. Cea mai mică amendă e 1.000 de lei, cea mai mare 5.000 de lei. În plus, cine a aruncat gunoiul, trebuie să l şi strângă. 

Dănuţ Niţă, reprezentant Poliţia Locală Sector 6: Saci cu materiale provenite din construcţii, din amenajări de locuinţe, elemente de mobilier, canapele, uşi, fotolii, scaune, obiecte sanitare, chiuvete, căzi de baie, obiecte electrocasnice.

Camera de supraveghere s-a plimbat până acum în 10 zone. Culmea, într-un loc e montată o cameră nefuncţională dar şi acest dispozitiv îşi face treaba. De frică, oamenii păstrează curăţenia. Primăria are 10 milioane de lei cu care vrea să cumpere 3.000 de camere de supraveghere. Însă cel mai devreme, vor fi montate peste un an şi jumătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Primăria Sectorului 6 tot mută o cameră video pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoi pe stradă. Chiar şi una falsă i-a educat pe locuitori