Antena Meniu Search
x

Camerele de supraveghere montate în mai multe localități au redus la jumătate numărul de furturi și spargeri de locuințe

Din fiţă, au devenit nevoie. Vorbim despre camerele de supraveghere la sate. Unii localnici nu le-au văzut şi nici nu ştiu care e scopul lor, alţii se bucură că îi sperie pe hoţi. Primarii se laudă că odată ce au împânzit comunele cu astfel de camere, furturile de lemne şi din locuinţe aproape s-au înjumătăţit. Mai mult, imaginile înregistrate se dovedesc utile şi ca probe importante în caz de accidente rutiere.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.07.2020, 22:31

Vezi și
  • Primarii au apelat la montarea de camere de supraveghere pentru că nu-și permit înființarea de Poliții Locale.

În comuna Drăguţeşti, din Gorj, poliţiştii locali sunt prea scumpi pentru Primărie. Aşa că edilii au căutat o altă soluţie penru a apăra cetăţenii. Au cumpărat 16 camere de supraveghere pe care le-au instalat în toate satele. Rezultatele au apărut cât ai zice "motor/acțiune". 

Ion Popescu, primarul comunei Drăguţeşti: Intrau în casele bătrânilor, furau, s-au întâmplat atâtea necazuri. Am ajutat Poliţia Română, am descoperit anumite persoane care au încercat să facă ilegalităţi. 

Imaginile surprinse de camerele instalate de-a lungul Drumului Naţional ce traversează localitatea au devenit des probe în dosarele poliţiştilor. "Big Brother" din sat îi face şi pe localnici mai încrezători. 

Camerele de supraveghere le-au fost de mare ajutor poliţiştilor şi inspectorilor DSP atunci când au făcut prima anchetă epidemiologică pentru coronavirus în România. Imaginile i-au ajutat să refacă traseul pacientului zero: cetăţeanul italian testat pozitiv după ce s-a plimbat prin judeţul Gorj. 

Odată ajunşi în altă localitate, în Scoarţa, suntem avertizaţi încă de la intrare că totul este supravegheat video. Pe uliţe, însă, sătenii se simt ca la camera ascunsă. 

Şi aici, camerele au făcut ordine şi au speriat hoţii de lemne. Furturile aproape că s-au înjumătăţit în ultimele luni. Spargerile de locuinţe sunt şi ele tot mai puţine. În plus, localnicii certaţi cu bunul simţ ajung să fie amendaţi după ce sunt surprinşi de camere că aruncă gunoaie la voia întâmplării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Camerele de supraveghere montate în mai multe localități au redus la jumătate numărul de furturi și spargeri de locuințe