Antena Meniu Search
x

Campioane rămase pe drumuri

De ani intregi, o mamă cere autorităţilor o mână de ajutor. Dar, o locuinţă socială e greu de găsit.

Vezi și

 De ani intregi, o mamă cere autorităţilor o mână de ajutor. Dar, o locuinţă socială e greu de găsit. După ce Observatorul v-a prezentat cazul femeii care şi-a pierdut şi soţul şi casa, familia a fost sfătuită să bată şi la alte uşi.

“Am mers peste tot, chiar peste tot”, sunt cuvintele unei mame care a suferit în cinci ani cât alţi oameni într-o viaţă. A ajuns în stradă după ce a fost evacuată dintr-o casă naţionalizată, şi-a pierdut soţul la numai două luni după mutare, iar acum riscă să ajungă din nou stradă.

Locuinţa în care stă acum familia a fost cumpărată în urmă cu şase ani de sora femeii. Creditul luat în franci elveţieni a devenit, însă, imposibil de achitat aşa că banca a câştigat în instanţă imobilul.

În urmă cu o lună, mama ar fi trebuit să ajungă în stradă cu cele două fetiţe campioane la dansuri, cu băiatul de 16 ani imobilizat la pat şi cei doi părinţi şi ei grav bolnavi.

Situaţia tragică a familiei Stancu i-a înduplecat pe reprezentanţii băncii. Până la începutul anului viitor, au promis că nu-i vor scoate sub cerul liber. Până atunci, cele două fetiţe speră la o locuinţă socială.

După şapte ani, cererea depusă la Primăria sectorului doi a ajuns abia pe locul 59. Până la rezolvarea problemei, autorităţile promit să-i ajute măcar să-şi găsească o chirie rezonabilă. La Primăria Generală, dosarul abia a ajuns. Însă, e doar un caz dintre cele 18 mii care aşteaptă o rezolvare, la nivelul Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Campioane rămase pe drumuri