Antena Meniu Search
x

Campion la skandenberg dupa ce a ramas fara un picior

Bratul de fier si vointa de otel l-au facut campion la skandenberg! Ramas fara un picior, un tanar din Botosani si-a invins toti adversarii si, mai presus de orice, destinul. Lupta cea mai grea o da acum cu banii care il opresc sa fie campion si in restul lumii, nu doar in Romania

Vezi și

Dupa ce ridica doua greutati de 45 de kilograme, Vasi isi antreneaza si piciorul drept. Cel stang ramane fix, intr-o parte. E doar o proteza dupa ce, acum 10 ani, a avut un accident cumplit. “Am dat sa ma urc in tren din mersul lui si mi-a alunecat piciorul”, a spus Vasile Scurtu.

Viata i-a pus o greutate imensa pe umeri. Iar el a ridicat-o. Altii, s-ar fi resemnat, insa Vasi si-a gasit un nou rost. Sportul. Si a facut performanta. Si-a batut adversarii si cu mana stanga si cu dreapta. E campion si printre sportivii cu dizabilitati si printre cei normali. A strans un pumn de medalii, pe care le poarta mandru la gat. Si-a intrecut fortele si cu mai celebrul Radu Valahu. La antrenamente, e nevoie de trei oameni ca sa il poata dovedi. Si nici ei nu reusesc mereu.

In 2010, s-a asezat neincalzit la masa de skandenberg. Un adversar a fortat si umarul lui Vasi a cedat. I-a dat vestea mamei, cel mai mare fan al lui, prin telefon. A trecut si peste asta. A ridicat toate greutatile posibile si a dat cu ele de pamant. Asa cum da cu toporul in lemnele din curtea casei. Paseste greoi pentru ca vechea proteza i s-a stricat. E o povara si in drumul spre antrenament, doi kilometri pe jos si 60 cu microbuzul, dar si spre scoala. La 30 de ani, fara picior, e din nou elev. “Urmez cursurile liceului la frecventa redusa si dupa ce termin, lucrez in constructii”, a mai spus campionul.

Vrea sa invete si vrea sa castige bani. Este propriul sponsor, dar ajutorul social, nu poate ajunge la competitii. “Nu am putut participa la Campionatul European. Nu era o suma mare, 2.000 de lei”, a mentionat Vasile Scurtu.

In toamna, Vasi ar putea sa-si arate muschii la Campionatul Mondial de Skandenberg. Insa pentru asta, va trebui sa-si invinga adversarul cel mai puternic. Trebuie sa faca rost de bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Campion la skandenberg dupa ce a ramas fara un picior