Video Campionatul naţional de squash se desfăşoară în acest an la Braşov. Care sunt regulile jocului
Doi sportivi cu rachete, un teren de 60 de metri pătrați și ceea ce numeam, în copilărie, tenis la perete. Vorbim despre squash, un sport solicitant și frumos, în egală măsură. Există chiar şi o federaţie, cluburi şi un campionat național de squash, care se desfășoară în acest weekend, la Brașov.
Fiecare jucător are terenul său și propriul careu de servire. Trebuie să stea în acel careu, sau să țină măcar un picior în el, atunci când servește. Terenul de squash are o suprafaţă de aproape 60 de mp. Un jucător pierde punctul, dacă mingea aterizează de două ori pe podea, înainte de a fi lovită.
Sportiv: Practic acest sport din 2017. Sănătate, multă mişcare, condiţie fizică şi multă satisfacţie din meciurile câştigate.
Sportiv: Multă energie, mult consum de energie, super ditracţie. Ori că joci în doi, ori că joci în patru, super distracţie.
Sportiv: E cea mai mare plăcere, momentan, din viaţă, în aria sportului. Tenis într-o cutie de chibrituri. Aşa-i spun eu.
Squash-ul a apărut în 1830, în Marea Britanie
În România, se joacă din 1994. Campionatul Național se desfășoară în acest sfârșit de săptămână, la Brașov.
George Constantinescu, președinte Federația Română de Squash: Sunt peste 70 de jucători, împărţiţi în două concursuri. În Campionatul Naţional de Veterani, rezervat jucătorilor de peste 35 de ani şi Cupa Hunii, rezervată juniorilor. Ne bucurăm să avem o numeroasă participare după doi ani de stat în casă.
Un meci de squash durrază între 20 de minute și chiar peste o oră și jumătate. În el, jucătorii pot pierde între 600 și 1000 de calorii, grație efortului cerut de dinamica jocului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰