Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Campioni în viață și în ringul de box! Primul meci pentru persoane cu dizabilităţi s-a disputat în Capitală

Doi luptători au boxat astăzi în primul meci pentru persoane cu dizabilităţi organizat în România.

de Redactia Observator

la 03.03.2018 , 21:59

Viaţa i-a trimis în ring ca să lupte pentru supravieţuire, dar s-au ridicat şi au câştigat trofeul de campioni. Este povestea a doi luptători care au boxat astăzi în primul meci pentru persoane cu dizabilităţi organizat în România. Ionuţ Butoi este veteran de război. A văzut moartea cu ochii în Afganistan. Adversar i-a fost Nicolae Stan, dublu campion naţional la box. O lovitură de cuţit i-a pus punct carierei în urmă cu 20 de ani. Astăzi a pus din nou mănuşile în mâini.

În ring, ambii luptători au uitat că sunt în scaune cu rotile. Au boxat ca nişte campioni. Pe amândoi, viaţa i-a prins în corzi, fără să-i intrebe dacă sunt pregătiţi să lupte. Acum, dau un exemplu de curaj în faţa tuturor. Ionuţ Butoi este veteran de război. A fost rănit în Afganistan, dar asta nu l-a împiedicat să fie un om normal şi să devină campion naţional la tir cu arcul. Un antrenor l-a pregătit luni întregi ca să intre în ring.  

După ce şi-a dedicat viaţa uniformei militare, Ionuţ găseşte cu greu sprijin din partea statului. Speră că la sfârşitul anului va exista un centru de recuperare modern la Târgovişte.

Vezi și

Adversar i-a fost Nicolae Stan, un dublu campion naţional la box. Prin meciul simbolic, au vrut să transmită un mesaj de prietenie.

Îndrăgostit iremediabil de box, Nicolae nu a mai pus mănuşile în mâini de 20 de ani. O bandă de cartier i-a pus punct carierei. A fost injunghiat in coloana vertebrala in plina strada de 3 persoane.

Ionuţ şi Nicolae au fost medaliaţi şi au primit cupe după meci, dar spun că mai importantă este prietenia care îi va lega de acum. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Campioni în viață și în ringul de box! Primul meci pentru persoane cu dizabilităţi s-a disputat în Capitală