Antena Meniu Search
x

Când este Înălţarea Domnului în 2024. Ce reprezintă această sărbătoare pentru ortodocşi

Deşi suntem, încă, în prima jumătate a lunii mai şi celebrăm Izvorul Tămăduirii, cei mai mulţi dintre credincioşii din România se gândesc deja la următoarele sărbători religioase, printre care şi la Înălţarea Domnului.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 13:02

Înălţarea Domnului este sărbătorită pe 13 iunie, în acest an
Înălţarea Domnului este sărbătorită pe 13 iunie, în acest an - doxologia.ro

Calendarul creştin ortodox pe luna iunie ne arată că ar urma să avem o mulţime de sărbători religioase marcate cu cruce roşie. Vorbim, în ordine, de Înălţarea Domnului (13 iunie), Rusalii (23 şi 24 iunie), Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (29 iunie) şi Soborul celor 12 Apostoli (30 iunie).

Vorbim despre zile ce implică o serie de evenimente şi paşi pe care fiecare credincios trebuie să îi urmeze, astfel încât să obţină posibilitatea de a avea un suflet liniştit în primul rând.

Înălţarea Domnului este sărbătorită pe 13 iunie

Prima sărbătoare cu cruce roşie din calendar, pe luna iunie, este Înălţarea Domnului, care este sărbătorită, în acest an, pe 13 iunie. Spunem în acest an pentr că Înălţarea Domnului se sărbătoreşte la 40 de zile de la Sfintele Paşti.

Pe acelaşi subiect

Şi cum Sfintele Paşti au picat, în acest an, pe 5 mai, Înălţarea Domnului este sărbătorită la o distanţă de 40 de zile, respectiv pe 13 iunie. În alte circumstanţe există posibilitatea ca Înălţarea Domnului să fie sărbătorită chiar şi în altă lună, nu în iunie.

Ce reprezintă Înălţarea Domnului pentru ortodocşi 

Conform crestinortodox.ro, vorbim, în general, despre momentul în care Hristos i-a luat pe ucenicii Săi, i-a dus spre Betania şi acolo Şi-a ridicat mâinile, i-a binecuvântat şi, pe când îi binecuvânta, S-a depărtat de ei şi S-a înălţat la cer.

Specialiştii atrag atenţia că, prin Înălţarea Domnului, nu trebuie să înţelegem că marcăm ultimul act al lui Hristos în lume. El nu devine absent în creaţie, el continuă să fie prezent şi lucrător prin Sfântul Duh.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Când este Înălţarea Domnului în 2024. Ce reprezintă această sărbătoare pentru ortodocşi