Când este Înălţarea Domnului în 2024. Ce reprezintă această sărbătoare pentru ortodocşi
Deşi suntem, încă, în prima jumătate a lunii mai şi celebrăm Izvorul Tămăduirii, cei mai mulţi dintre credincioşii din România se gândesc deja la următoarele sărbători religioase, printre care şi la Înălţarea Domnului.

Calendarul creştin ortodox pe luna iunie ne arată că ar urma să avem o mulţime de sărbători religioase marcate cu cruce roşie. Vorbim, în ordine, de Înălţarea Domnului (13 iunie), Rusalii (23 şi 24 iunie), Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (29 iunie) şi Soborul celor 12 Apostoli (30 iunie).
Vorbim despre zile ce implică o serie de evenimente şi paşi pe care fiecare credincios trebuie să îi urmeze, astfel încât să obţină posibilitatea de a avea un suflet liniştit în primul rând.
Înălţarea Domnului este sărbătorită pe 13 iunie
Prima sărbătoare cu cruce roşie din calendar, pe luna iunie, este Înălţarea Domnului, care este sărbătorită, în acest an, pe 13 iunie. Spunem în acest an pentr că Înălţarea Domnului se sărbătoreşte la 40 de zile de la Sfintele Paşti.
- Înălţarea Domnului 2023. Credincioşii au trăit cu mare emoţie sărbătoarea. Tradiţii vechi de sute de ani,...
- 40 de zile de la Paşte: Tradiţii şi obiceiuri de Înălţare
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Şi cum Sfintele Paşti au picat, în acest an, pe 5 mai, Înălţarea Domnului este sărbătorită la o distanţă de 40 de zile, respectiv pe 13 iunie. În alte circumstanţe există posibilitatea ca Înălţarea Domnului să fie sărbătorită chiar şi în altă lună, nu în iunie.
Ce reprezintă Înălţarea Domnului pentru ortodocşi
Conform crestinortodox.ro, vorbim, în general, despre momentul în care Hristos i-a luat pe ucenicii Săi, i-a dus spre Betania şi acolo Şi-a ridicat mâinile, i-a binecuvântat şi, pe când îi binecuvânta, S-a depărtat de ei şi S-a înălţat la cer.
Specialiştii atrag atenţia că, prin Înălţarea Domnului, nu trebuie să înţelegem că marcăm ultimul act al lui Hristos în lume. El nu devine absent în creaţie, el continuă să fie prezent şi lucrător prin Sfântul Duh.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰