Antena Meniu Search
x

Video Când se închide Pasajul Unirii pentru 3 luni

Pasajul Unirii din Bucureşti se va închide pe toată perioada verii pentru reparaţii. Vechi de peste 50 de ani, a devenit mai şubred şi mai nesigur ca niciodată. Traficul a crescut constant iar stâlpii de susţinere nu mai pot suporta aceeaşi greutate ca şi până acum pentru că sunt fisuraţi. Inginerii spun că întreaga zonă a Pieţei Unirii trebuie consolidată de urgenţă, mai ales planşeul care a fost construit peste râul Dâmboviţa. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.05.2022, 20:49

Vezi și

În urma verificărilor de săptămâna trecută, inginerii au descoperit că stâlpii de susţinere din Pasajul Unirii ar putea ceda oricând. Se desprind bucăţi din beton şi întreaga structură este extrem de uzată. Pericolul este cu atât mai mare cu cât zilnic, prin pasaj, trec circa 60.000 de maşini.  

Adrian Burlacu, decanul Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, conferenţiar universitar inginerS-a ajuns până la afectarea armăturilor ceea ce este ft grav pt că nu mai putem sa contam pe aceeasi capacitate portanta a elementelor de rezistenta. Grinzile planseului pasajului sunt si ele cu armatura expusa, beton friabil care poate oricând să cadă pe cei care circulă în acest pasaj. 

Luna viitoare, pasajul rutier va fi închis. Pe toată perioada verii se vor face reparaţii. 

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: Estimăm că vom opri circulaţia undeva în jurul datei de 20 iunie. Depunem toate eforturile si sunt convins ca vom reusi sa finalizam pana la data de 1 sept astfel incat deranjul pe care il creem sa fie redus la minim.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Mai ocolim un pic asta e ce să facem, să ne riscăm vietile? Asta e situatia. Pasajul e făcut de 40 ani cred, peste 50 si nicio reabilitare nu a fost făcută cum trebuie. 

Şofer: Sper să nu pentru că oricum e ft aglomerată zona si dacă ar inchide ar fi haos. 

Pasajul Unirii va fi închis

De altfel, întreaga zonă este considerată una de risc. Planşeul care acoperă râul Dâmboviţa pe toată suprafaţa Pieţei Unirii ar trebui să intre în reparaţii capitale urgente. 

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: Zona planseului este zona aferenta dambovitei. Gandiţi-vă ca avem albia dambovitei, deasupra este un pod. Tot ceea ce vedeti ca reprezinta piata unirii reprezinta defapt un pod peste dambovita. Podul respectiv are pb majore la pilonii de sustinere. Pur si simplu unii stalpi sunt indoiţi. Da? Despre asta e vorba. Este o problemă de infrastructura critică. 

Andreea Milea, reporter Observator: Din cele 5 grade de risc, planseul unirii a fost incadrat la nivelul 4, adică se impun reparatii urgente. În cazul unei pposibile surpări asta ar insemna inundatii la metrou dar si prabusirea tuturor clădirilor din zonă. 

Informaţiile au venit în urma unei analize făcute în anul 2017. Acum, o nouă expertiză va arăta care este gradul de risc după alţi 5 ani de uzură şi trafic intens.

Toni Greblă, prefectul Capitalei: Diferenta intre gradul 4 de risc si gradul5 sa stiti ca nu e ca de la 4 la 5. Este o diferenta foarte mare. Nu exista azi pericolul de prabusire nici a planseului. Sigur ca parti, decoratiuni din tunel se pot desprinde si cadea de aceea este primul care va intra in reabilitare. 

Lucrările la planşeul Unirii ar putea să înceapă peste un an de zile, după ce se vor găsi soluţiile tehnice pentru el. Banii pentru reparaţii vor veni din fonduri europene şi de la Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Când se închide Pasajul Unirii pentru 3 luni