Antena Meniu Search
x

Când se închide Transalpina în 2023. Şoseaua are o lungime totală de 148,2 kilometri

Una dintre cele mai spectaculoase atracţii de care se pot bucura românii, dar şi turiştii străini, este plimbarea cu maşina pe Transalpina, o şosea care îţi oferă senzaţii şi privelişti ce îţi taie răsuflarea.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 12:45

Transalpina are o lungime totală de 148,2 kilometri
Transalpina are o lungime totală de 148,2 kilometri - Profimedia

Transalpina, alături de Transfăgărăşan, este considerată una dintre cele mai spectaculoase şosele din lume. Are o lungime totală de 148,2 kilometri şi traversează, practic, judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba.

Transalpina leagă, practic, oraşul Novaci, din judeţul Gorj, de oraşul Sebeş, din judeţul Alba, şi este considerată cea mai înaltă şosea din România, punctul culminant fiind atins în Pasul Urdele, la o altitudine de 2.145 de metri.

Când se închide şoseaua Transalpina în 2023

Ca şi în cazul circulaţiei pe Transfăgărăşan, programul de circulat pe Transalpina este stabilit în funcţie de condiţiile meteo existente, dar şi în funcţie de prognoza meteo din perioada imediat următoare.

Pe acelaşi subiect

În principiu, se preconizează ca circulaţia pe şoseaua Transalpina să înceapă să se închidă de la mijlocul lunii noiembrie. Autorităţile caută să evite momentele neplăcute precum posibilitatea ca anumite maşini să rămână blocate din cauza unor eventuale inundaţii sau a unor eventuale căderi masive de zăpadă.

Programul de circulaţie pe Transalpina în această toamnă

Programul de circulaţie pe Transalpina se stabileşte, în general, pentru fiecare segment în parte, în funcţie de mai multe detalii precum altitudine, condiţii meteo sau starea carosabilului.

De exemplu, pentru această toamnă s-a stabilit ca pe segmentul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului să se circule doar în intervalul ora 08.00-20.00. Circulaţia s-ar putea închide undeva la mijlocul lunii noiembrie, urmând a fi închisă cel mai probabil până undeva la mijlocul lunii iunie 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Când se închide Transalpina în 2023. Şoseaua are o lungime totală de 148,2 kilometri