Antena Meniu Search
x

Video Candidații pică pe capete la examenul auto, în Argeș. Oamenii se plâng că cerinţele sunt prea aspre

Situație incredibilă în Argeș acolo unde mii de candidați așteaptă să dea examen pentru permisul de conducere. Oamenii sunt revoltaţi pentru că cerinţele sunt prea aspre, iar cei care pică trebuie să aştepte luni de zile până la următoarea evaluare. Autoritățile județene au cerut un control și vor ca examenele să fie susținute și sâmbătă. 

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 14:39

Vezi și

Pe platoul din fața stadionului din Pitești ajung, de la primele ore ale dimineții, sute de candidați. Mulți dintre ei dau "traseul" a doua sau a treia oară. La diferență de luni bune. Între ei şi carnetul de şofer ar sta examinatorii care ar fi devenit prea exigenți, susțin mulţi dintre candidaţi. 

Candidată: Urmează să dau şi eu, dar peste câteva zile şi am înţeles că pică ăstia. Şi după aia te programează la patru luni. Mai dau la anul. 

Reporter: De ce v-a picat? 

Candidată: Că n-am fost în stare. Bună dimineaţa! Ce pot să zic? 

Reporter: Consideraţi că n-aţi fost suficient pregătită? 

Candidată: Consider că am greşit, normal. 

Reporter: A câta oară aţi dat? 

Candidată: E a treia. 

Cei care promovează sunt cazuri rare. 

Reporter: Ai luat permisul? 

Candidat: Da. 

Reporter: Felicitări! 

Instructorii susțin și ei că li se cere prea mult candidaților şi că ar trebui să existe criterii mai puțin subiective. 

Instructor: Sunt exigenţele foarte mari din partea domnilor poliţişti şi programările sunt undeva, pentru examenul de traseu, la 3 - 4 luni. 

Reporter: Îi consideraţi prea exigenţi? 

Instructor: Foarte. Adică un copil ar trebui să facă 100 de şedinţe să ajungă la un nivel care se cere în ziua de azi la Piteşti. Un copil nu poate să intre pe o stradă de 3 metri care e pe ambele sensuri circulată. 

În urma unor verificări cerute de Prefectura Argeș, autoritățile susțin că este nevoie de o reprelucrare a instructorilor. La Serviciul Permise se vor desfășura mai multe programe de instruire, inclusiv pe codul deontologic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Candidații pică pe capete la examenul auto, în Argeș. Oamenii se plâng că cerinţele sunt prea aspre