Antena Meniu Search
x

Canicula produce cozi la aparatele de aer condiționat

Până zilele trecute, nu prea simţeam că a venit vara. Dar de când termometrele indică mult peste 30 de grade Celsius, simţim din ce în ce mai acut nevoia de răcoare, zi si noapte.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.07.2020, 15:43

Vezi și
  • Zeci de oameni au aşteptat să-şi cumpere aparate de aer condiţionat.
  • Preţurile aparatelor de aer condiţionat pornesc de la o mie de lei.

În consecinţă, apelăm la varianta cea mai la îndemână: aerul condiţionat. Asta dacă avem deja un aparat. Dacă nu, trebuie cumpărat.

După care, trebuie să avem foarte multă răbdare, pentru că nu se ştie când poate veni un meseriaş să îl monteze. Sau, mult mai simplu, de ce nu ne luăm un aparat portabil, pe care îl putem plimba prin casă, oriunde avem nevoie.

A fost de ajuns să ne confruntăm cu câteva zile de caniculă şi la magazinele de electrocasnice s-au format cozi interminabile. Zeci de oameni au aşteptat, disciplinaţi, să-şi cumpere aparate de aer condiţionat. 

Aici există, din păcate, o mare problemă. Firmele care montează aparate de aer condiţionat sunt suprasolicitate. În consecinţă, şi-au prelungit la maximum programul.

Marius Stan, director firmă montaj: Programul tehnicienilor este de la ora 7.30 până când se întunecă.

Firmele au fost obligate să facă asta, mai ales că nu au avut cum să onoreze programările din perioada stării de urgenţă.

Daniel Apostol, reprezentant magazin electrocasnice: Toate montajele au fost reprogramate la cererea clienţilor şi montate în momentul în care clientul ne-a permis instalarea.

De altfel, canicula a produs o explozie a vânzărilor de aparate de aer condiţionat.

Daniel Apostol, reprezentant magazin electrocasnice: Într-o zi normală vindem între 5-10 aere, în situaţia dată vindem şi 100 de bucăţi într-o zi, doar într-un singur magazin.

Însă, dacă nu mai suportaţi căldura din case şi nici nu sunteţi dispuşi să aşteptaţi zile în şir să vi se monteze aparatul de aer condiţionat aveţi la dispoziţie varianta portabilă.

Robert Manea, furnizor aer condiţionat mobil: L-ai luat, l-ai băgat în priză şi funcţionează.

Preţurile aparatelor de aer condiţionat pornesc de la o mie de lei, dar pot ajunge chiar şi la cinci mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Canicula produce cozi la aparatele de aer condiționat