Antena Meniu Search
x

Canicula pune stăpânire pe România

A fost o zi de foc, urmează încă trei.Iar astăzi soarele va arde şi mai tare avertizează meteorologii.Patru judeţe sunt sub cod portocaliu de caniculă. Iar mâine vor fi 17. Dar prognoza se poate schimba

Vezi și

A fost o zi de foc, urmează încă trei. Iar astăzi soarele va arde şi mai tare avertizează meteorologii. Patru judeţe sunt sub cod portocaliu de caniculă. Iar mâine vor fi 17. Dar prognoza se poate schimba

Meteorologii au vorbit chiar despre un posibil cod roşu. Vor fi temperaturi de până la 40 de grade celsius, disconfort termic accentuat şi pericol de boli! 

România a luat foc. O masă de aer cald care a pus deja stăpânire pe ţările din vestul Europei s-a abătut asupra ţării noastre. În vestul Europei meteorologii au emis cod roşu de caniculă de mai bine de o săptămână şi e posibil ca valul extrem să ajungă şi la noi.

Codul roşu de caniculă are efecte grave mai ales asupra organismului. Cei cu boli cronice nu au voie să iasă din casă şi, dacă o fac, trebuie neapărat să se hidrateze.

Ieri, în prima zi de căldură extremă, străzile şi parcurile au fost pline. Aceşti tineri aproape că s-au aruncat cu hainele pe ei într-o fântână din centrul oraşului. Alţii s-au aruncat în ştranduri. La Timişoara şi la Oradea a fost ieri cel mai cald! În Sibiu, Craiova şi Bucureşti au fost 33 de grade Celsius. Paradoxal, la malul mării s-a putut respira cel mai bine.

Temperaturile ridicate transformă şi mâncarea în otravă. Ţinute în condiţii improprii, alimentele pot deveni adevărate bombe pentru organism. Reporterii Observator au luat pulsul, cu o cameră ascunsă.

În Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare e cod portacaliu, iar în peste 30 de judeţe şi în capitală e cod galben.

Codul portocaliu se va extinde în Banat, Transilvania şi Moldova. În 17 judeţe termometrele vor arăta în jur de 39 de grade celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Canicula pune stăpânire pe România