Antena Meniu Search
x

Masca de protecţie a devenit obligatorie şi în aer liber, în Bucureşti

Locuitorii capitalei trec printr-o experienţă nouă în pandemie: sunt obligaţi să poarte mască şi pe stradă. În prima zi, regula a fost respectată şi nu prea: unii spun că nu ştiu, alţii că nu vor.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 20.10.2020, 19:44

Vezi și
  • Bucureştiul nu e singurul oraş sub cod roşu de infectări.
  • De la o zi la alta apar şi altele unde se vor impune noi restricţii.

Regulile s-au schimbat peste noapte pentru toţi locuitorii Capitalei pentru cel puţin două săptămâni. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat însă astăzi noile măsuri obligatorii prin sistemul Ro Alert. Şi nu o dată, ci de patru ori în trei ore. 

În timp ce unii încă nu ştiu regulile, alţii nu vor să le respecte. 

Localnic: Greu cu masca pe stradă.

Reporter: De ce nu o purtaţi?

Localnic: Păi o port.. acum am coborât din maşină, am intrat şi în magazin...şi nu mai puteam să respir că am probleme cu glanda.

Astfel de probleme de sănătate nu sunt însă reglementate de autorităţi. Şi nici alte situaţii nu sunt. De exemplu, dacă oamenii ,mănâncă pe stradă sau beau apă. Sau ce se întîmplă la terasă, stai cu mască?

Mariana Stancu- purt. cuv. Prefectura Capitalei: Nu putem reglementa şi zborul păsării pe cer. Poate civilizat ar fi să nu mănânci pe stradă. Evident pentru lucruri absolut fireşti şi fiziologice se acceptă. Numai că, nu trebuie extinsă această chestie. Nu fumezi o ţigară 3 ore.

Cei prinşi fără mască sau cei care nu o poartă corect vor plăti scump. Între 500 şi 2.500 de lei e amenda.  De zeci de ori mai mult decât toate măştile de care vom avea nevoie în cele două săptămâni. 

Un set de 50 de măşti de unică folosinţă costă cel puţin 55 de lei în farmacii, 49 de lei în supermarketuri şi 19 lei online.

România devine mai roşie de la zi la zi. Judeţul Alba se pregăteşte de noi restricţii, dar şi alte oraşe mari precum Craiova, Cluj, Botoşani, Râmnicu Vâlcea. 

Nici măcar în locurile aglomerate, cei care nu cred în virus nu pot fi convinși sa respecte legea. Fie nu poartă mască, fie o poarta sub bărbie sau își acoperă nasul și gura doar atunci când văd poliția sau presa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Masca de protecţie a devenit obligatorie şi în aer liber, în Bucureşti