Antena Meniu Search
x

Doar doi poliţişti oferă protecţie celor 30.000 de locuitori din Caracal

S-a reinstalat teama în Caracal, la doar o zi după ce armata de anchetatori a părăsit casa lui Gheorghe Dincă. Oraşul ororilor s-a întors la vechile probleme. Noaptea, pe străzi patrulează o singură maşină a Poliţiei, cu doi agenţi. În caz de urgenţe, nu au de unde să cheme întăriri.

de Redactia Observator

la 30.08.2019, 22:25

Vezi și

S-a reinstalat teama în Caracal, la doar o zi după ce armata de anchetatori a părăsit casa lui Gheorghe Dincă. Oraşul ororilor s-a întors la vechile probleme. Noaptea, pe străzi patrulează o singură maşină a Poliţiei. Doi agenţi la 30 de mii de locuitori. În caz de urgenţe, nu au de unde să cheme întăriri. Iar oamenii fac în continuare autostopul, în ciuda pericolelor. 

Dispariţia celor două adolescente din Caracal a şocat România, a scos temporar din inerţie autorităţile, a mobilizat o armată de anchetatori şi atât. După 36 de zile de anchetă, nepăsarea şi-a reluat locul în instituţii. Noaptea, străzile oraşului sunt pustii. O singură patrulă de poliţie, cu doi agenţi, se ocupă de siguranţa a 30 de mii de locuitori. Iar la Poliţia Muncipală e un singur ofiţer în tot sediul. 

Nici la lumina zilei, situaţia nu se schimbă. Izolaţi în satele din jurul oraşului, fără microbuze suficiente, localnicii continuă să-şi rişte vieţile. 

La o lună de la aflarea veştii că două adolescente au fost răpite, pare că oamenii din Caracal au revenit la aceleaşi probleme şi obiceiuri. Stau la ocazie şi fac cu mâna oricăror maşini care trec prin această zonă, deşi ar putea să aştepte, ceva mai mult ce-i drept, şi microbuzele. 

Câteva femei urcă în maşinile necunoscuţilor, chiar din locul de unde a dispărut Luiza, în urmă cu patru luni. 

O echipă Observator a testat dacă în Caracal, şoferii se tem să facă transporturi ilegale. Prima încercare, primul răspuns. 

Situaţia de la Caracal se repetă în multe oraşe din ţară, unde transportul ilegal e în floare. 

După tragedia de la Caracal, ministrul de Interne a cerut verificarea tuturor transportatorilor ilegali din România. Şi a promis măsuri drastice, inclusiv în Poliţie. 

Din cei 29 de poliţişti audiaţi, doar cinci au fost demişi. În schimb, astăzi au fost audiate din nou sora, mama şi bunica Luizei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Doar doi poliţişti oferă protecţie celor 30.000 de locuitori din Caracal