Antena Meniu Search
x

Caracatiţa a retrocedărilor

Cutremurul de la vârful Justiţiei scoate la lumină o maşinărie de făcut sute de milioane de euro. Implicaţi sunt controversaţi oameni de afaceri, avocaţi, magistraţi de top şi lideri politici. De la filiera franceză, a trio-ului Udrea-Bica-Topoliceanu de la Paris, şi până la mai târnărul şi foarte bogatul om de afaceri Stelian Gheorghe. Caracatiţa a retrocedărilor

Vezi și

Cutremurul de la vârful Justiţiei scoate la lumină o maşinărie de făcut sute de milioane de euro. Implicaţi sunt controversaţi oameni de afaceri, avocaţi, magistraţi de top şi lideri politici. De la filiera franceză, a trio-ului Udrea-Bica-Topoliceanu de la Paris, şi până la mai târnărul şi foarte bogatul om de afaceri Stelian Gheorghe.  

Elena Udrea, Alina Bica şi Ana Maria Topoliceanu. De Ziua Îndrăgostiţilor, la Paris. Trei prietene la o sesiune de shopping de lux. Luna trecută, când fotografiile au apărut în presă, fosta candidată la preşedinţia României a sărit ca arsă.

În realitate, sunt mai mult decât trei prietene care se relaxează împreună. Pentru că, în jurul lor, pare să se ţeasă o reţea de multe milioane de euro. Alina Bica este şefa DIICOT, iar poziţia i s-ar datora, conform surselor politice, relaţiei cu Elena Udrea.

A fost reţinută de procurorii DNA pentru că acum trei ani, când era la Comisia pentru despăgubiri la ANRP, i-ar fi băgat în buzunar lui Gheorghe Stelian aproape 90 de milioane de euro. Triplu faţă de cât i s-ar fi cuvenit din retrocedarea terenul din Plumbuita.

De fapt, Gheorghe Stelian alias STELU e personajul care gravitează în jurul celor trei prietene de shopping. Om de afaceri discret, dar controversat, pentru că a făcut o avere impresionantă din afaceri cu drepturi litigioase. La doar 38 de ani!

A treia tânără din escapada de la Paris, Ana-Maria Topoliceanu, a fost avocata samsarului imobiliar STELU. Desigur, într-o altă afacere, dar la fel de dubioasă. Şi dezvăluită, în exclusivitate, de OBSERVATOR: retrocedarea proprietăţilor Tonolla. Afaceristul a cumpărat de la moştenitori drepturile pentru mai multe terenuri cu o sumă modică.

Cu documentele în mână, a obţinut mai multe terenuri în Capitală, vândute pe zeci de milioane de euro. Unul din ele, de DOUĂSPREZECE mii de metri pătraţi, a fost obţinut chiar sub Circul Globus. Gheorghe Stelian a cerut imediat primăriei o mică avere pentru acest teren. Îndrăzneala lui i-a înfuriat atunci pe consilierii locali.

Legăturile cu Elena Udrea, prietena Alinei Bica şi a Anei Maria Topoliceanu, cu afacerile cu drepturi litigioase, nu se opresc aici. Acelaşi om de afaceri Gheorghe Stelian, implicat in dosarul Alinei Bica este şi apropiat al fostului cuplu Cocoş-Udrea. Le-a vândut celor doi foşti soţ un teren de 900 mp în cartierul Floreasca unde a fost construit un bloc cu patru etaje.

Şefa PMP a plătit aproape un milion de euro pentru terenul din strada Chopin. La o zi după ce controversatul afacerist intrase în posesia lui. El cumpărase drepturile litigioase cu numai 10 mii de euro de la o. bătrână.

Contactat atunci de reporterii Observator, domnul STELU ne-a mărturist nonşalant că el a fost un pion în afacere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Caracatiţa a retrocedărilor