Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Gorj a reușit să anuleze carantina în instanță

Anchetele superficiale făcute de epidemiologi îi bagă în carantină şi pe oameni care nu s-au întâlnit vreodată cu o persoană infectată. Tot mai multe astfel de situaţii au fost descoperite în toată ţara, iar oamenii au ajuns să dea în judecată Direcţiile de Sănătate Publică, iar judecătorii să le dea dreptate. În Gorj, în doar câteva zile, trei astfel de dosare au fost înregistate pe rolul instanţelor şi în toate trei carantina a fost anulată.

de Redactia Observator

la 03.10.2020, 02:31

Vezi și
  • Nicu State fusese obligat să stea în carantină
  • Avocat: "Această carantină poate fi considerată un fel de arest la domiciliu"

În aproape două zile, Nicu a citit regulile după care este impusă carantina şi şi-a dat seama că nu ar fi trebuit să stea acasă. El era, de fapt, contact al unui contact. Un coleg al fiului său a fost testat pozitiv cu noul virus, aşa s-a decis ca toţi elevii să între în carantină, cu tot cu părinţi.

Nicu State: Fiul meu cel mare a fost contact direct cu contactul cu COVID, dar a fost contact direct după vechile reguli. Acum noile reguli, nu mai este, că doar s-au văzut, au dat pumn în pumn.

Procesul a fost online şi judecătorul s-a convins că regulile nu au fost respectate. Verdictul a fost cel aşteptat: carantina a fost anulată.

Nicu State: Eu nu am cerut daune după proces, n-am cerut cheltuieli de judecată, că nu a fost acesta scopul, dar e posibil ca cineva să speculeze acest lucru și să le facă mari probleme.

Eduard Lădaru, avocat: Judecătorul analizează pe baza probelor și stabilește dacă persoana trebuie să stea sau nu în carantină. De ce? Pentru că această carantină poate fi considerată un fel de arest la domiciliu pentru că asta înseamnă până la urmă.

Doar în ultima săptămână magistraţii au mai anulat alte două decizii de carantină.

Plasat în carantină după ce un angajat al primăriei a fost infectat cu noul coronavirus, și un edil din Gorj a reușit să anuleze în instanță decizia DSP. A dus în fața judecătorilor martori care au susținut că acesta a purtat mască și a stat la distanță de doi metri față de salariatul infectat.

De la începutul pandemiei, judeţul Gorj, unde a fost depistat primul caz de coronavirus din țara noastră, se apropie de două mii de îmbolnăviri. Să facă față avalanșei de cazuri de SARS-CoV-2, inspectorii DSP au primit sprijin, prin ordin de ministru, aproximativ 30 de persoane din alte spitale şi primării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Gorj a reușit să anuleze carantina în instanță