Antena Meniu Search
x

Care e cel mai sigur mijloc de transport. Accidentele sunt extrem de rare

Românii îşi fac deja planuri pentru vacanţele de peste an, aşa că este un moment potrivit pentru a vorbi despre cele mai sigure mijloace de transport în comun.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 16:31

  • 233 de persoane au murit anul trecut, în accidente aviatice.

Astfel, ca mai în fiecare an, şi anul acesta cel mai sigur mijloc de transport în comun este considerat avionul. 

Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport în comun pentru că numărul accidentelor este mic şi, chiar dacă avem un număr ridicat de victime la un accident, la nivel cumulat numărul victimelor este mult inferior numărului celor care îşi pierd viaţa în accidente rutiere sau de tren.

Specialiştii atrag atenţia că avionul este cel mai sigur mijloc de transport în comun şi pentru că există numeroase reglementări care asigură o siguranţă mărită zborurilor, dar şi un plus în ceea ce priveşte prevenirea cauzelor care pot duce la catastrofe aeriene.

233 de oameni morţi în accidente aviatice, în 2022

Pe acelaşi subiect

Cifrele oficiale arată că 233 de oameni au murit, în 2022, în accidente aviatice. La nivel global s-au produs opt accidente aviatice soldate cu morţi, majoritatea produse din cauza unor greşeli umane.

Pe de altă parte, cifrele oficiale arată că doar în România, în 2022, în jur de 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente auto, cel mai mare număr de victime din toate statele Uniunii Europene.

Faţă de accidentele aviatice, când vorbim de accidente auto trebuie să ne gândim că pot apărea mai multe cauze care să ducă la producerea de accidente cu pierderi de vieţi omeneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Care e cel mai sigur mijloc de transport. Accidentele sunt extrem de rare