Primele calcule pentru Masa de Paşti: carnea de porc se scumpeşte, iar cea de miel se ieftineşte (VIDEO)
Cu zece zile înainte de Paşte, reprezentanţii din industria alimentară anunţă că preţul pentru un kilogram de carne de porc creşte. Şi nu oricum ci cu până la 30%. În schimb, carnea de miel, care este şi cea mai căutată în această perioadă este mai ieftină faţă de anul trecut. Mai multe detalii are colega mea, Dana Husman.
Cu zece zile înainte de Paşte, reprezentanţii din industria alimentară anunţă că preţul pentru un kilogram de carne de porc creşte. Şi nu oricum ci cu până la 30%. În schimb, carnea de miel, care este şi cea mai căutată în această perioadă este mai ieftină faţă de anul trecut. Mai multe detalii are colega mea, Dana Husman.
În primul rând trebuie spus că majorările intră în vigoare din această lună. Şi cu siguranţă se vor simţi de la primele cumpărături, în cazul în care clienţii vor dori musai să aibă carne de porc pe masă.
Vom da cu 15 până la 30% mai mult pentru un kilogram de carne de porc, faţă de anul trecut.
Diferenţa de preţ se va simţi cel mai tare la pieptul de porc care a crescut în ultimele 12 luni cu 40 de procente. Cât despre jambon, acesta va fi cu +25% mai scump.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰