Antena Meniu Search
x

Cărți dezinfectate filă cu filă în Biblioteca Judeţeană din Cluj

Atunci când situaţia o cere, soluţii se găsesc. Ne-o dovedesc reprezentanţii Bibliotecii Judeţene din Cluj care folosesc un aparat special pentru dezinfectarea cărţilor filă cu filă.

De Redactia Observator la 02.09.2020, 17:37
Vezi și
  • În mai puțin de două minute sunt dezinfectate nu mai puţin de patru cărți.
  • Dispozitivul elimină complet virusurile şi bacteriile.

Cititorii sunt astfel în siguranţă, complet protejaţi împotriva infectării cu noul coronavirus. Dacă la începutul pandemie biblioteca avea mai puţini vizitatori decât în mod normal, de la utilizarea aparatului numărul acestora a început să crească.

Cu ajutorul aparatului cu raze ultraviolete și ventilatoare, în mai puțin de două minute sunt dezinfectate nu mai puţin de patru cărți.

Reprezentanții bibliotecii judeţene din Cluj încurajează cititorii să împrumute cărți în această perioadă, pentru că metoda de sterilizarea a cărţilor ar fi perfect sigură. În aproape 100 de secunde, dispozitivul elimină complet virusurile şi bacteriile, iar cititorii pot citi liniştiţi cărţile luate de aici.

Sorina Stâncă, manager Biblioteca Jud. Cluj: Acest aparat care n-a fost gândit pentru COVID-19, ci a fost gândit pentru sterilizarea cărţilor care oricum, şi în absenţa acestui virus, ele conţin bacterii, ciuperci, praf. Se poate folosi chiar şi pentru sterilizarea tastaturii şi a mouseului.

Deşi pandemia i-a îndepărtat pe mulţi de rafturile bibliotecii, odată cu adoptarea acestei măsuri, angajații au observat că numărul cititorilor a crescut.

Marian Suciu, bibliotecar: Aceştia sunt încântaţi că avem un astfel de aparat şi că procesul de intrare a cărţilor înapoi în circuitul bibliotecii este mai rapid, cât şi pentru protecţia lor sanitară.

Localnic: Mă simt mai în siguranţă. Este o măsură foarte bună în această perioadă.taie

Localnic: Este un motiv de siguranţă, îm primul rând, pentru că, fiind foarte multe persoane care citesc, din diferite medii, şi dezinfectarea unei cărţi este un motiv de linişte sufletească, mai ales în pandemie.

Preţul unui astfel de dispozitiv este de 8.000 de euro. Aparatul va fi testat până în luna octombrie, iar dacă îşi va dovedi eficienţa, Biblioteca ar putea cumpăra chiar cinci astfel de dispozitiv de sterilizare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cărți dezinfectate filă cu filă în Biblioteca Judeţeană din Cluj