Antena Meniu Search
x

Video "Casa mea e la spital". Rareş a primit zero şanse la viaţă, dar a demonstrat că miracolele există. Pentru o viaţă normală, băiatul are nevoie de două operaţii

La șapte luni a venit pe lume, prematur, cu șanse zero la viață, dar astăzi are șapte ani. Rareș suferă cumplit din cauza inimii și a plămânilor lui bolnavi. Orice pas grăbit, orice bucurie, orice râs în hohote îl pot duce direct la camera de gardă. Efortul și bucuria îl lasă fără aer, la propriu. De aceea, puștiul de șapte ani are nevoie de noi toți. Ca să se opereze, să nu se mai sufoce și să nu mai spună "casa mea e la spital".

de Redactia Observator

la 30.07.2023, 13:44

Vezi și

Daniela Dragomir, mama lui Rareş: Medicii de acolo ne-au zis că s-a născut cu zero șanse să trăiască. Nu-I pot spune nu ai voie să te joci sau nu ai voie să zâmbești sau să râzi foarte tare, pentru că el nu are voie nimic din toate astea. Cum se agită…nici măcar să fie fericit, să se bucure, pentru că se învinețește, nu mai poate respira și ajungem la urgență.

Mama lui Rareş, greu încercată de viaţă - din dragoste pentru copilul ei

Sarcina Danielei cu Rareș, singurul ei copil, a mers bine până la 18 săptămâni când colul s-a deschis șase centimetri.

Daniela Dragomir, mama lui Rareş: S-a întâmplat seara, l-am sunat pe domnul profesor Grigoraș, el ne-a trimis să vadă dacă fătul, dacă Rareș era viu în burtică. I s-a spus că da, copilașul este viu dar este avort. Și i-a cerut soțului să ajungem in 40 de minute la Timișoara, să intru în operație. Și de atunci, de când am ajuns la Timișoara, de la 18 la 28 de săptămâni, am stat internată la sala de travaliu. Nu aveam voie să mă mișc absolut deloc.

Și așa, nemișcată, din dragoste pentru copilul pe care îl aștepta, Daniela a suportat trei serclaje în fiecare zi. Rareș a venit pe lume în suferință și suferințele lui umplu pagini de scrisori medicale. Bronhodisplazie pulmonară, astm, cord mărit, stern înfundat, probleme de mers și autism.

Mai bine de jumătate de an, Rareș a stat în spital, legat de aparate, dependent de oxigen și supravegheat de medici după un orar strict.

Reporter: Cum au fost astea 6-7 luni?

Petru Rogobete, tatăl lui Rareş: Foarte grele, vă dați seama, fiind la neonatologie, din 3 in 3 ore trebuia sa il viziteze, din 3 in 3 ore aveam emotii că nu poate sa supravietuiasca, medicii nedandu-I sanse de supravietuire.

Reporter: De la zero șanse ați ajuns la șapte ani de viață.

Daniela Dragomir, mama lui Rareş: Da, pentru că mereu ziceam în spital, mereu, peste tot unde am fost cu el, că eu voi pleca cu Rareș și când va veni perioada aceea, de va avea familia lui, voi dansa cu el.

Rareş are nevoie de două operaţii

Până la dansul mamei cu mirele Rareș calea e lungă și grea. Copilul are nevoie urgent de două operații. Un cateterism pentru măsurarea presiunii pulmonare și o intervenție pentru desfundarea sternului, procedură prin care chirurgii vor monta o tijă de tip "fermoar" cu scopul de a-I crește lui Rareș capacitatea de oxigenare. Prima intervenție este plătită de statul român, pentru cea de-a doua, statul nu mai are bani.

Reporter: Ce înseamnă în bani, ca să înțelegem, de câte mii de euro atârnă, până, la urmă, viața lui Rareș?

Petru Rogobete, tatăl lui Rareş: În jur de 18 mii de euro

Rareș va face ambele operații în Italia, la singurul spital care îl primește, Institutul Giannina Gaslini in Genova. București, Timișoara și Targu Mures au refuzat sa il opereze.

Daniela Dragomir, mama lui Rareş: Explicațiile medicilor spun că orice intervenție vom face…, noi niciun RMN nu am putut să facem în Timișoara, am făcut la Sibiu pentru că se face cu anestezie, în momentul în care va face intervenția chirurgicală va trebui intubat. Iar la detubare organele vor ceda.

Pentru că italienii sunt de altă părere, cu sprijin generos, părinții lui Rareș îl pot duce pe copil acolo unde I se oferă un crâmpei de sănătate.

Daniela Dragomir, mama lui Rareş: Rareș e totul pentru noi, e Universul nostru, lumea noastră.

Pe Rareș îl puteți ajuta donand doi Euro prin SMS la numarul 8848 dar și prin plată cu cardul ori prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » "Casa mea e la spital". Rareş a primit zero şanse la viaţă, dar a demonstrat că miracolele există. Pentru o viaţă normală, băiatul are nevoie de două operaţii