Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Casă veche de 500 de ani din Sighişoara, magnet pentru turişti

O casă veche de 500 de ani din Sighişoara este un magnet pentru turiştii români şi strâini! Şi nu pentru că ar fi vreun muzeu, ci pentru că a devenit pensiune. Acum, cei care îi trec pragul se bucură atât de parfumul de altă dată, cât şi de dotările moderne.

de Redactia Observator

la 15.02.2019 , 17:56

O casă veche de 500 de ani din Sighişoara este un magnet pentru turiştii români şi strâini! Şi nu pentru că ar fi vreun muzeu, ci pentru că a devenit pensiune. Acum, cei care îi trec pragul se bucură atât de parfumul de altă dată, cât şi de dotările moderne. Clădirea este monument istoric şi a fost restaurată cu grijă pentru elementele tradiţionale.

La 300 de metri de poarta principală a cetăţii Sighişoara găsim o casă veche, restaurată în cele mai mici detalii. Pare mai mult un muzeu. În realitate, este o pensiune. Ferestrele au obloane ca pe vremuri, iar la intrare îţi atrag atenţia tălpile unor încălţări incastrate în perete. Este semnul că primul proprietar al locuinţei era meşter cizmar.

Totul este făcut în aşa fel încât să păstreze stilul românesc tradiţional în care a fost contruită în urmă cu 500 de ani. Podelele, vitraliile, grinzile şi marea parte a mobilei sunt păstrate intacte, chiar de atunci. Cu toate acestea, dotările sunt moderne.

Vezi și

Şi turişti români, dar şi străini îi trec pragul de trei ani încoace de când a devenit pensiune. Ademeniţi de parfumul de odinioară, dar şi de curtea interioară în care timpul parcă a încremenit.

O noapte petrecută în cel mai vechi imobil din Sighişoara costă până la 170 de euro. De aici turiştii pot pleca în tururi cu bicicleta ori în scurte vizite în localităţile învecinate, precum Viscri sau Saschiz.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Casă veche de 500 de ani din Sighişoara, magnet pentru turişti