Antena Meniu Search
x

Cascadorul Szobi Cseh nu a colaborat cu Securitatea

A invins cancerul dar si CNSAS-ul. Dupa doi ani de procese, cascadorului Szobi Cseh i s-a facut dreptate. Judecatorii au decis ca nu a colaborat cu Securitatea

Vezi și

Mereu pus pe glume, Szobi Cseh vorbeste despre viata si moarte firesc. Boala nu l-a speriat niciodata. Nici macar atunci cand medicii i-au dat verdictul - cancer. “Sunt convins ca ma fac bine. Din lucruri ingrozitoare mi-am revenit”, a spus cascadorul.

Mai greu a fost cand a primit lovituri de la oameni. In urma cu doi ani, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii anunta ca Szobi a fost colaborator. Verificarea a fost facuta, culmea, la solicitarea camaradului sau, regizorul Sergiu Nicolaescu. Curtea de Apel Bucuresti a spus apoi ca Szobi a fost informator sub pseudonimul Sabin. Verdictul a durut mai mult decat o cura de citostatice. “A fost un linsaj, a fost o comanda”, a mai precizat cascadorul.

Szobi nu a mai putut sa se ocupe nici de copiii saraci pe care-i antrena. “S-a ales praful de tot. M-au lasat sponsorii. M-a omorat lupta zilnica sa-mi pastrez sala. M-a nenorocit. Fara cinci bani sa platesti darile catre stat”, a adaugat Szoby.

Cu Nicolaescu a facut pace. “M-a sunat inainte sa moara. Noi eram certati. Singura data in viata mea cand am plans. Si am fost cei mai mari dusmani”, a completat cascadorul.

Acum, magistratii de la Curtea Suprema au revocat decizia initiala. Si au anuntat ca Szobi Cseh nu si-a turnat niciodata colegii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cascadorul Szobi Cseh nu a colaborat cu Securitatea