Antena Meniu Search
x

Românii își doresc case cu grădină și apartamente cu balcoane spațioase, din cauza pandemiei de coronavirus

Şi preferinţele imobiliare sunt altele în lumea nouă. Pandemia a schimbat dorinţele românilor în materie de locuinţe. Dacă până în urmă cu două luni, cei mai mulţi visau să stea în oraşe, cât mai aproape de zonele centrale, acum un petic de iarbă verde cântăreşte mult mai greu. 

De Redactia Observator la 07.05.2020, 23:23
Vezi și
  • 500 de case urmează să fie ridicate într-un cartier din nordul Capitalei.
  • Pandemia de coronavirus a schimbat gusturile românilor.

A crescut considerabil cererea pentru casele cu gradină sau apartamente, la parter, care în loc de balcon au spaţiu verde.

Când pandemia ne îngrădeşte libertatea de mişcare, tot mai mulţi români îşi doresc propria oază de relaxare în aer liber. 

Izolarea din ultimele două luni ne-a făcut pe mulţi dintre noi să apreciem şi mai tare spaţiul de legătură pe care-l avem cu exteriorul din locuinţa personală. Vorbim despre balcoane, logie sau, dacă suntem mai norocoşi, chiar de astfel de grădini.

Epidemia de coronavirus a schimbat modelul casei perfecte, spun reprezentanţii de vânzări din imobiliare. 

Larisa Uruc, reprezentant vânzări: În ultimul timp au cerinţe pentru apartamentele de la parter care au grădină şi curte proprie şi pentru vilele noastre care de asemenea au grădina lor proprie.

Proprietar apartament cu grădină: M-am mutat la curte de aproximativ două luni, chiar înainte de a începe această criză. Am petrecut foarte mult timp în aer liber. Nu mă mai văd locuind într-un apartament fără spaţiu verde. 

Alina Ştirbu, proprietara unei case: Am locuit foarte mulţi ani la bloc şi mi-am dorit întotdeauna să am experienţa unei case şi unei grădini şi alegerea a fost extraordinară pentru că mi-a schimbat în totalitate viaţa. Pot să grădinăresc, pot să fac plajă dacă-mi doresc.

Statisticile arată că jumătate dintre români trăiesc în locuinţe supraaglomerate. Aşa că mulţi dintre ei au fost nevoiţi să transforme balcoanele în spaţii de depozitare. 

Aici ne aflăm pe terasa unei locuinţe, o terasă în suprafaţă de aproximativ opt metri pătraţi. Pentru că mulţi dintre noi avem tendinţa să ne transformăm balcoanele în cămară, o să vă arătăm care este soluţia de compromis pentru a face o mică depozitare.

Importanţa unui balcon sau a unei curţi au simţit-o cel mai tare în această perioadă familiile care au copii mici. 

Proprietara unui apartament fără balcon: Nu a fost atât de tragic că nu avem balcon, ba mai mult avem o privelişte minunată. E drept, în plină pandemie a fost puţin mai greu pentru că Mihnea, copilul nostru, are destul de multă energie şi simte nevoia să alerge puţin mai mult.

Adrian Gherman, arhitect: Este foarte important să avem un balcon, o terasă sau chiar o curte proprie atunci când achiziţionăm o locuinţă deoarece acestea sunt un punct de legătură al locuinţei cu spaţiul exterior. 

Dezvoltatorii au început deja să se conformeze noii cereri a pieţei. Într-un complex rezindenţial din nordul Bucureştiului au început lucrările pentru ridicarea a 500 de case.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Românii își doresc case cu grădină și apartamente cu balcoane spațioase, din cauza pandemiei de coronavirus