Antena Meniu Search
x

Case la preturi de criza

Traim intr-o lume nebuna, in care orice om poate ajunge magnat imobiliar cu doar cateva sute de dolari. Cu banii pe care-i dati pe chirie intr-un apartament in Bucuresti va puteti cumpara o casa in Statele Unite, una in Marea Britanie si alta in Australia

Vezi și

Nu este nicio gluma! In Anglia, de exemplu, o casa se vinde chiar si cu o lira. Bine, locuinta se afla intr-un orasel bantuit de gastile de infractori. Doar nu credeati ca vorbim de centrul Londrei. Daca nu stiati, chiar si in Romania se dau case de pomana.

Greu de crezut, insa exista asemenea oferte. Chiar mai bune de atat. De exemplu, in Detroit, pretul unei case porneste de la 39 de dolari. Da, ati auzit bine. Si daca pretentiile sunt mai mari, creste si pretul - la 500 de dolari.

“Depinde si cum este facuta casa ca, in general, americanii au casele facut din lemn si daca casa sta sa cada atunci nu mai e nicio afacere”, spune un roman.

De fapt, depinde ce vecini o sa ai. Pentru ca s-ar putea sa fii singurul locuitor al unui cartier parasit. Detroitul tocmai a intrat in faliment, iar oamenii fug in toate partile. Ar putea sa fuga in Marea Britanie, unde o casa a ajuns sa coste… o lira. Consiliul local din Stoke incearca sa-i atraga pe oameni sa cumpere locuinte pentru a repopula orasul. Aici, rata de infractionalitate este foarte mare, din cauza caselor abandonate. Asa ca le vand la cel mai mic pret din lume.

Si in Romania pretul locuintelor a scazut la jumatate in ultimii cinci ani.“Inainte de criza, preturile variau undeva intre 800 si 1.200 de euro/mp, in functie de locatie, deci aproape dublu. In acest moment, o casa care costa 60 de mii de euro, inainte, cu siguranta, costa peste 120 de mii de euro”, spune presedintele Asociatiei Brokerilor Imobiliari.

Dar de ce sa dai o lira pe o casa in Marea Britanie, cand poti sa-ti iei un apartament in Romania, pe gratis! In Anina exista un cartier intreg parasit, iar autoritatile sunt dispuse sa dea locuintele de pomana. Poate-poate o veni cineva. Momentan, cartierul are un singur locatar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Case la preturi de criza