Antena Meniu Search
x

Castelul Bran, redeschis turiștilor după ce a înregistrat pierderi mari din cauza pandemiei de coronavirus (Video)

Şi vampirii se emoţionează câteodată. Faimosul Dracula şi-a redeschis astăzi castelul, pentru prima oară în ultimele două luni şi jumătate. Pentru turismul din Bran, e prima gură de aer din pandemie. Pentru turişti, un moment pe care l-au visat cât au stat în izolare. Odată cu minivacanţa de Rusalii, începe şi un sezon crucial pentru destinaţia România, care fie se relansează, fie riscă să piardă tot.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 05.06.2020, 21:59

Vezi și
  • Castelul Bran a înregistrat pierderi de 1,5 milioane de euro, din cauza pandemiei de coronavirus.
  • Vizitatorii trebuie să respecte reguli stricte în incinta castelului.

Primii turişti aşteaptă deja la poartă când castelul Bran se trezeşte la viaţă. 

Galant, Contele Dracula îi conduce personal într-un tur de onoare. În ciuda reputaţiei sale de vampir singuratic, i-a fost dor de oaspeţii care nu i-au mai călcat pragul de mai bine de două luni. Chiar şi el poartă mască. 

La fel de greu a trecut timpul şi pentru turiştii care au visat toată primăvara o minivacanţă. 

Castelul din Bran a văzut multe de-a lungul celor şase secole, de când străjuieşte Carpaţii. Refugiu al Reginei Maria şi simbol al legendelor cu Dracula, îşi începe acum, în mijlocul pandemiei, un capitol nemaivăzut. 

Bogdana Blamuș, PR Castelul Bran: Vizitatorii noştri trebuie să poarte mască, primesc mănuși de protecție, calcă pe un covor îmbibat în clor, vor observa că sunt delimitate zonele de urcare de cea de coborâre. 

S-au instalat chiar trei semafoare pe traseul unde de obicei se intersectau turiștii

E singura şansă pentru a mai salva ceva din pierderile enorme, fără să-şi pună în pericol vizitatorii. Motor al întregii regiuni, Castelul Bran a stat închis aproape 80 de zile, timp în care jumătate din cei 114 angajaţi au fost în şomaj tehnic. 

Redeschiderea castelului lui Dracula înseamnă gura de aer pe care turismul din zona Bran o aştepta. În fiecare an aduce aici milioane de vizitatori. În aceeaşi perioadă a anului trecut, îşi deschidea porţile pentru peste 200.000 de oameni. Iar în perioada în care a fost închis a avut pierderi de peste un milion şi jumătate de euro. 

Bogdana Blamuș, PR Castelul Bran: Cu banii pe care Castelul Bran i-a produs pentru statul român, s-ar fi putut construi un spital la nivel european. 

Şi şase mii de turişti într-o singură zi ajungeau anul trecut la Castelul Bran. Peste jumătate - străini. Cum va fi anul acesta? 

Pentru turismul românesc, pandemia care ne-a furat o primăvară ar putea fi totuşi o şansă. Pentru că România devine automat prima opţiune a românilor pentru vacanţele din acest an. Este însă şi pregătită? Vedeţi mâine şi duminică, la Observatorul orei 19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Castelul Bran, redeschis turiștilor după ce a înregistrat pierderi mari din cauza pandemiei de coronavirus (Video)