Antena Meniu Search
x

Castelul Corvinilor şi-a redeschis porţile cu reguli noi

Odată cu terminarea stării de urgenţă, Castelul Corvinilor şi-a redeschis porţile. Turiştii sunt aşteptaţi acum să intre în cunoscuta cetate medievală a Hunedoarei.

de Redactia Observator

la 16.05.2020, 14:12

Vezi și
  • Purtarea măştii este obligatorie.
  • Personalul verifică temperatura la intrare.

Nu oricum, însă. Monumentul va putea fi vizitat doar cu respectarea unor reguli stricte, prin care atât sănătatea turiştilor, cât şi a angajaţilor să fie ocrotită.

Muzica răsună în Sala Cavalerilor, după ce unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din ţară şi-a deschis, din nou, porţile. Prima zi a fost pregătită din timp. Totul pentru ca turiştii să poată păşi înapoi în timp.

Dacă vreţi să vizitaţi castelul, purtarea măştii este obligatorie, iar personalul este pregătit să vă măsoare temperatura corporală.

Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor: Avem culoare de acces şi de ieşire, avem dispersoare de dezinfectant, covor cu substanţă dezinfectantă, iar vizita în castel se face în conformitate cu legea adoptată.

Administraţia a profitat de zilele de linişte oferite de starea de urgenţă pentru a lucra la restaurarea monumentului, iar veştile bune nu au încetat să apară. În timpul lucrărilor, muncitorii au descoperit noi încăperi ale castelului.

Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor: În timpul acestor lucrări am avut plăcuta surpriză de a descoperi un etaj de apărare nou al Turnului Alb, am descoperit o încăpere care păstrează fresca, totodată am reuşit să găsim ceea ce noi credem că este intrarea în cetatea lui Voicu de către Sigismund de Louxemburg.

Până acum nu s-au contabilizat exact pierderile suferite de bugetul oraşului din cauza închiderii castelului.

Dan Bobouţanu, primarul Hunedoarei: Ne-au lipsit mult vizitatorii, este adevărat, castelul este motorul economic al municipiului Hunedoara la momentul de faţă, gândiţi-vă că anul trecut castelul a asigurat încasări mai mari municipiului decât toate impozitele şi taxele locale ale cetăţenilor la un loc. Pierderile financiare au fost foarte mari pe aceste două luni de zile dar eu cred că ne vom reveni.

Castelul Corvinilor nu este singurul monument care îşi deschide porţile pentru vizitatori.

Cetatea Devei, Ansamblul istoric de la Ţeblea, dar şi capitala dacilor, Sarmizegetusa, se pregătesc intens pentru momentul în care oamenii vor reveni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Castelul Corvinilor şi-a redeschis porţile cu reguli noi