Antena Meniu Search
x

Cât alcool are berea fără alcool. Ce trebuie să ştii dacă eşti şofer

Berea fără alcool este considerată, de cele mai multe ori, o soluţie pentru şoferii care doresc să consume lichide înainte de a urca la volan, dar şi pentru cei care doresc să renunţe, măcar treptat, la alcool, dar puţini ştiu că, de fapt, este foarte posibil ca berea fără alcool să conţină alcool.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 08:38

Berea fără alcool poate să conţină până la 0,5% alcool
Berea fără alcool poate să conţină până la 0,5% alcool - Profimedia
  • Berea fără alcool poate să conţină până la 0,5% alcool.

Mulţi români care vor să simtă gustul unei beri reci, dar nu vor să rişte pentru că ştiu că urmează să se urce la volan, încearcă să stingă setea cu o bere fără alcool, sperând ca aceasta să nu le dea bătăi de cap în cazul în care sunt traşi pe dreapta de Poliţie sau mai rău.

Totuşi, consumul excesiv de bere fără alcool se poate transforma într-o armă cu două tăişuri, mai ales că este posibil ca cei care consumă o bere fără alcool să aibă surpriza ca aceasta, de fapt, să conţină alcool, chiar dacă într-o cantitate mai mică.

Cât alcool are, de fapt, o bere fără alcool

Conform legislaţiei în vigoare, pentru a primi eticheta de bere fără alcool, o bere trebuie să conţină cel mult 0,5% alcool. În principiu, nu vorbim despre o cantitate semnificativă, care să modifice alcoolemia unei persoane sau care să lase un şofer fără permis de conducere.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, specialiştii atrag atenţia că excesul de beri fără alcool consumate într-un interval scurt de timp ar putea schimba radical situaţia, astfel că ar fi mai bine să nu riscăm. 

Poţi să ai alcool în aerul expirat după o singură bere fără alcool?

În principiu, consumul unei beri fără alcool nu reprezintă o acţiune care să modifice alcoolemia unei persoane. Totuşi, există pericolul ca mai multe beri fără alcool, consumate într-un interval scurt de timp, să modifice situaţia.

Pe de altă parte, există posibilitatea ca, chiar dacă se consumă mai multe băuturi fără alcool, efectul alcoolului acumulat să se risipească în timp şi astfel situaţia persoanei respective să nu fie afectată.

Câte beri fără alcool poţi să bei dacă urmează să conduci 

Calculele matematice arată că o persoană ar trebui să bea 10 litri de bere fără alcool, într-un interval scurt de timp, pentru a rezulta o alcoolemie suficient de mare încât să o lase fără permisul de conducere.

Totuşi, specialiştii atrag atenţia că cel mai bine ar fi să nu riscăm, mai ales că nu se ştie exact ce reacţie chimică am putea obţine din combinarea berilor fără alcool cu anumite alimente.

În cât timp iese alcoolul din corp

Conform reginamaria.ro, alcoolul este eliminat din organism la o rată de 16 mg alcool/100 ml sânge pe oră, din momentul în care nu se mai consumă alcool. Asta înseamnă că este nevoie de aproximativ 10 ore pentru ca o persoană care are o alcoolemie de 1,6 la mie să ajungă la o alcoolemie 0.

Iar specialiştii susţin că rata de eliminare a alcoolului din organism este aproximativ aceeaşi pentru fiecare persoană în parte, indiferent că vorbim despre o persoană înaltă, scundă, slabă, grasă, o persoană care a băut vin, o persoană care a băut bere sau o persoană care a consumat băuturi mai bogate în alcool.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cât alcool are berea fără alcool. Ce trebuie să ştii dacă eşti şofer