Antena Meniu Search
x

Vin Sărbătorile, deci şi cheltuielile! Cât ne costă porcul de Crăciun

S-a dat startul la cumpărăturile pentru Sărbători. Pieţele şi magazinele sunt pline de clienţi care îşi fac calculele pentru masa de Crăciun

Vezi și

S-a dat startul la cumpărăturile pentru Sărbători. Pieţele şi magazinele sunt pline de clienţi care îşi fac calculele pentru masa de Crăciun

Crescătorii de porci îşi fac deja reclamă. Şi mai ales, calcule pentru Sărbători. Cei mai mulţi spun că nu vor creşte preţurile faţă de anul trecut. Piaţa din România este invadată de carne de import şi un preţ ridicat i-ar lasă cu animalele nevândute.

În multe judeţe din ţară, kilogramul de carne de porc în viu e sub 10 lei. De exemplu, în Bihor, Sibiu şi Cluj. Excepţie face Braşovul unde ajunge la 10 lei pe kilogram. Preţuri mai mari sunt la carcasa de porc. Kilogramul variază între 10 şi 14 lei.

Cele mai vândute produse de măcelărie sunt fleica, pulpa, ceafa şi cotletul. Iar preţurile, dau asigurare reprezentanţii patronatelor, nu se vor modifica până la Crăciun. Cu gandul la bunătăţile de Crăciun, românii au început să cerceteze piaţa.

În perioada Sărbătorilor, vânzările de carne de porc cresc cu 30 la sută faţă de o perioadă obişnuită a anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Vin Sărbătorile, deci şi cheltuielile! Cât ne costă porcul de Crăciun