Câţi bani câştigi la loto cu 3 numere. Ce trebuie să faci pentru a-ţi revendica premiul
Câți bani câștigi la Loto cu 3 numere? Există patru categorii de câștiguri la 6/49. Iată ce sumă primești dacă ai nimerit trei, patru sau cinci numere.
Mulți români speră să dea lovitura și să pună mâna pe marele premiu la Loto. Dar chiar dacă nu ai ghicit toate cele 6 numere, nu-ți pierde speranța. Nu știi când norocul apare și pe strada ta. Chiar dacă nu ai devenit milionar peste noapte, nu uita și de celelalte categorii de la Loto.
Câţi bani câştigi la loto cu 3 numere din 6
Loto 6/49 este un joc de loto organizat de Loteria Română ce presupune extragerea aleatorie a unui număr de 6 bile numerotate de la 1 la 49. În România a apărut în 1993, prima extragere având loc pe 8 august 1993.
Care sunt categoriile de câştig la loto 6 din 49
Plata câştigurilor se face după cum urmează, pentru sistemele de joc Loto 6/49, Noroc, Loto 5/40, Super Noroc, Joker, Noroc Plus si Pronosport:
● câştigurile a căror valoare unitară brută nu depaşeşte 5.000,00 lei inclusiv se achită în orice agenţie loto proprie sau mandatară, cu excepţia agenţiilor mandatare pentru care, conform clauzelor contractuale, se prevede altfel şi nu achită câştiguri;
● câştigurilor a căror valoare unitară brută este cuprinsă între 5.000,01 lei şi 20.000,00 lei inclusiv, se achită la casieriile plătitoare reşedinţa de judeţ / agenţiile asimilate acestora;
● câştigurilor a căror valoare unitară brută este cuprinsă între 20.000,01 lei şi 30.000,00 lei inclusiv, se achită la sediile punctelor de lucru judeţene;
● câştigurile a căror valoare unitară brută este de peste 30.000,01 lei, se achită la Aparatul Central al CNLR-SA;
● solicitarea de către participanții la joc a plății câştigurilor se va face în termen de 90 de zile începând cu data tragerii respective. După expirarea termenului de 90 de zile, participantul câştigător pierde dreptul de a mai obţine câştigul.
Care sunt şansele să nimereşti 3 din numere din 6 la loto
Începând cu data de 2 mai 2010 la Loto 6/49 se poate câştiga şi cu 3 numere. Cele patru categorii de câştiguri la jocul LOTO 6/49 sunt următoarele:
- Categoria 1 — toate cele 6 numere extrase;
- Categoria 2 — 5 numere din cele 6 extrase;
- Categoria 3 — 4 numere din cele 6 extrase;
- Categoria 4 — 3 numere din cele 6 extrase.
Cum se impozitează câştigurile
Impozitarea câștigurilor obținute de persoanele fizice rezidente și nerezidente la jocurile de noroc este reglementată de Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, care prevede următoarele:
Art. 110. – “Determinarea impozitului aferent veniturilor din premii şi din jocuri de noroc
(2) Veniturile din jocuri de noroc se impozitează prin reţinere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:
(22) Impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 66.750 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. (2) asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se scade suma de 11.650 lei.
Aceste prevederi se aplică veniturilor începând cu 1 august 2022.
(3) Obligația calculării, reținerii și plății impozitului revine organizatorilor/plătitorilor de venituri.
Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecare plată, indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv.
În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.
(4) Impozitul calculat și reținut în momentul plății este impozit final.
(5) Impozitul pe venit astfel calculat și reținut se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.
Impozitarea veniturilor din premii reglementată de Legea 227/2015 privind codul fiscal:
In situatia in care castigatorul premiului este persoana fizica rezidenta, in conformitate cu prevederile art 108–110, impozitarea se realizeaza prin aplicarea unei cote de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu obtinut de persoanele fizice rezidente, venitul net reprezentand diferenta dintre venitul brut din premii si venitul neimpozabil. Nu sunt impozabile premiile sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de persoanele fizice rezidente pentru fiecare premiu;
In situatia in care care castigatorul premiului este persoana fizica nerezidenta, dar este persoana fizica rezidenta într-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, in conformitate cu prevederile art. 224 alin (4) lit c¹) impozitarea se realizeaza prin aplicarea unei cote de 10% asupra intregului venit din premii, fara a beneficia de nici o suma neimpozabila;
In situatia in care care castigatorul premiului este persoana fizica nerezidenta, dar NU este persoana fizica rezidenta într-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, impozitarea se realizeaza conform regulilor comune (art 108–110) si anume prin aplicarea unei cote de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu obtinut de persoanele fizice nerezidente, venitul net reprezentand diferenta dintre venitul brut din premii si venitul neimpozabil. Nu sunt impozabile premiile sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de persoanele fizice nerezidente pentru fiecare premiu.
Mai multe informaţii găsiţi aici!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰