Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani fac pe zi parcagiii ilegali din Capitală. Au jucat X si ZERO pe capota unui şofer care nu le-a dat niciun leu

Parcagiii fac legea în centrul Capitalei! Aproape o mie de locuri de parcare, multe dintre ele ale primăriei Generale, sunt rezervate abuziv de indivizi care câştigă zilnic sute de lei. Vorbim despre o mafie care încasează lunar, sub ochii autorităţilor, mai bine de un sfert de milion de euro. Poliţiştii spun că dau mii de amenzi, dar fenomenul este total scăpat de sub control.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.08.2022, 21:08

Vezi și

Zilnic, sute de locuri de parcare sunt ocupate cu lăzi, bidoane cu apă sau scaune de plastic. Primul şofer venit, este şi primul servit iar tarifele variază... 

Nicu se ocupă de 22 de ani de o parcare din apropiere de Piaţa Victoriei. Are inclusiv vestă reflectorizantă, la fel ca angajaţii primăriei. 

Reporter Observator: "Vesta asta de unde o aveţi?" 

Nicu, parcagiu: "E din gunoi, doamnă. Nu vedeţi că e ruptă!" 

Pe acelaşi subiect

După ce şi-a dat seama că suntem o echipă de televiziune a anulat tariful de parcare. Nicu: "Nu doamnă, nu plătiţi. Nu vreau să vă iau bani dumneavoastră. Sunteţi drăguţă, sunteţi frumoasă şi nu vă iau niciun leu."

Nicu: "80 de lei, 100 de lei, cât să iau toată ziua până seara."

În spatele camerelor, tarifele sunt mai mari

Reporter Observator: "Cam cât faceţi pe zi din parcări?" 

Parcagiu: "150 de lei, 200 de lei." 

Pe zi. Adică ,"un salariu," care variază între 4.000 şi 6.000 de lei pe lună. Din când în când e amendat la ,"locul de muncă", dar nu plăteşte niciodată. 

Reporter Observator: "Azi aţi primit amenda asta."

Parcagiu: "Da! E de la 50 de lei la 250. Mi-a dat 100 de lei."

Reporter Observator: "Primiţi des amenzi?"

Parcagiu: "Zi de zi. Ce scrie aici? A fost depistat... pentru parcare în timp ce apela.... la mila publicului. Luăm zi de zi. Am două aici. Aia de la Poliţia Locală şi asta e de la Secţia 4."

Zonele în care se taxează ilegal în Bucureşti sunt bine delimitate. Nicu, parcagiu: "Cum de n-au venit alţii să vă ia locul? N-au venit. Nu vine nimeni peste mine aici. De ce? Nu vin pentru că mă cunosc toţi oamenii de etnie romă, toate clanurile astea interlope din Sectorul 1. Sunt multe clanuri dar nu vin peste mine aici. Nu vin să mă deranjeze pe mine, să-mi ceară taxă de protecţie."

Parcagiii îşi cunosc între ei şi tarifele. "Uite acolo, e 40 de lei ora. Acolo e cel mai mult din Bucureşti. Sunt la Romană, la Piaţa Amzei, Universitate, pe la Unirii. Sunt mai mulţi", explică unu dintre parcagii.

Am mers cu camera ascunsă şi la ei. 

Parcagiu: "Vă băgaţi aici si nu mai plătiţi nici la primărie, la nimic."

Reporter Observator: : "Şi dumneavoastră cât să vă dau pentru o oră?" 

Parcagiu: "Cât vreţi."

Reporter Observator: "10 lei e bine?" 

Parcagiu: "Da". 

Şi aici parcagii spun că sunt angajaţi ai primăriei dar au propriile reguli. 

Parcagiu: "Dacă staţi până într-o oră, plata anticipată, adică la mine."

Reporter Observator: "Şi cât trebuie să vă dau până într-o oră?"

Parcagiu: "5 lei." 

Reporter Observator: "Dumneavoastră sunteţi de la Primăria Capitalei? Dacă eu vă dau 5 lei, îmi daţi chitanţă?" 

Parcagiu: "Nu." 

Parcagiu: "Vă duceţi acolo sau dincolo, dar e pe riscul dumneavoastră. Eu nu vă garantez pentru că mai vine poliţia, mai ridică, mai dă amenzi." 

 "Nu e corect, nu e corect. Sunt parcări atătea si ei ce caută... să ia un ban care nu e al lor."

"Te cheamă că îti găseste locul si..."

"Apoi ti-e teamă că îţi zgărie maşina dacă nu le plăteşti." 

Andreea Milea, reporter Observator: "X şi zero. Asta pare ca s-au jucat doi parcagii pe capota acestei maşini, cel mai probabil supăraţi pe sofer că nu le-a plătit parcarea. Si sunt mulţi în Bucureşti. Sunt 800 de locuri administrate de aceste persoane doar în centrul Capitalei."

Poliţia locală şi poliţia Capitalei îi amendează pe parcagii cu sancţiuni cuprinse între 100 şi 500 de lei doar că fenomenul pare scăpat de sub control. 

Bogdan Ghebaur, reprezentantul Poliţiei Capitalei: "De la începutul acestui an au fost aplicate în jur de 4.000 de sancţiuni contravenţionale pentru apelare la mila publicului în mod repetat."

Numai în Sectorul 3, Poliţia locală a amendat de la începutul anului 750 de persoane care încasau ilegal taxă de parcare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Câţi bani fac pe zi parcagiii ilegali din Capitală. Au jucat X si ZERO pe capota unui şofer care nu le-a dat niciun leu