Antena Meniu Search
x

Video Catolicii din toată lumea au sărbătorit prima zi de Paşte. După doi ani, bisericile au fost din nou pline

Credincioşii romano-catolici şi reformaţi din lumea întreagă au rostit într un glas aseară "Cristos a Înviat". Bisericile au fost din nou pline, iar oamenii au trăit bucuria Învierii fără restricţii, după doi ani de pandemie. În dimineaţa primei zile de Paşte au sfinţit bucatele tradiţionale, au ciocnit ouă roşii în familie, iar cei mici s-au bucurat de cadourile primite de la Iepuraş. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.04.2022, 21:43

Vezi și

Bisericile şi casele oamenilor s-au luminat noaptea trecută. Peste un milion şi jumătate de credincioşi romano-catolici şi reformaţi au sarbatorit Învierea Domnului. La Bucureşti, Vigilia Pascală a început la ora 23 la Catedrala Sfântul Iosif. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Sute de credinciosi traioesc din nou bucuria Invierii, aici, la biserica, fără restrictii. Cristos a Inviat. 

Familie: Este o seară specială, suntem la biserică cu inima spre Învierea Domnului Isus Cristos. Am pregatit bucate alese, pasca, am vopsit ouale cu copiii, foarte frumos, un sentiment care este doar o data in an! 

Francisc Doboş, preot: Ne întoarcem din nou în Biserică. Îi invităm pe toţi credincioşii să se ridice de pe canapea şi sa vina din nou la Biserica pentru a ne regasi, comunităţi întregi, familii întregi. 

Pe acelaşi subiect

tc 06 48 Cristos a Înviat! Si nu e doar de povestit, e de trăit! 

Catolicii au sărbătorit Paştele

La Târgu Mureş, preoţii şi credincioşii au înconjurat Piaţa Centrală a oraşului, cu lumina sfântă şi steaguri bisericeşti în mâini. Şi la Cluj Napoca, deşi a plouat întreaga seară, sute de oameni au luat acasă lumină de la focul sfânt. 

La slujba de la Sibiu au participat si preşedintele Klaus Iohannis împreună cu soţia sa. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Vă doresc tuturor sărbători fericite. Celor care, în aceste zile, sărbătoresc Învierea Domnului le doresc sărbători pascale binecuvântate. 

La Miercurea-Ciuc, ceremonialul de sfinţire a bucatelor sub cerul liber a fost ca de fiecare dată impresionant. Sute de coşuri de nuiele, costume populare, flori şi ouă roşii au colorat platoul din faţa Palatului Administrativ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Catolicii din toată lumea au sărbătorit prima zi de Paşte. După doi ani, bisericile au fost din nou pline