Antena Meniu Search
x

Primarul din Melitopol a participat la slujba de Înviere de la Vatican. Mesajul Papei Francisc pentru ucraineni: Ne rugăm pentru voi

Peste un miliard de catolici din întreaga lume sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. Seară trecută, la Vatican, credincioșii au mers în număr mare pentru a lua lumina sfântă. În predica sa, Papa Francisc a pledat pentru pace, în contextul războiului. La Vatican au venit şi primarul din Melitopol și alți trei diplomați ucraineni.

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 10:37

Vezi și

Ceremonia solemnă de la Vatican a avut ecou în inimile miilor de credincioșilor adunați la Basilica Sfântul Petru. În întreaga biserică luminată de flacăra sfântă au răsunat rugăciunile și cântecele tradiționale ale celor veniți pentru a fi binecuvântați de Papă. Suveranul Pontif, în vârstă de 85 ani, nu a oficiat personal slujba, din cauza unor probleme de sănătate, și a fost înlocuit de unul dintre cardinalii săi. 

Însă în predica sa, Papa Francisc a vorbit credincioșilor despre cruzimile războiului și a îndemnat la armonie și înțelegere între popoare. 

Papa FranciscSă-l aducem pe Iisus în viața noastră de zi cu zi, prin gesturi de pace, în aceste zile marcate de ororile războiului, prin acte de reconciliere a relațiilor distruse; prin acte de compasiune față de cei aflaţi în nevoie. 

Primarul din Melitopol, prezent la Vatican

În mulțime s-au aflat și primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, cel capturat timp de 5 zile și răscumpărat de liderii Ucrainei din mâinile forțelor ruse. Acesta a fost însoţit de alți trei dimplomati ucraineni. 

Papa Francisc: Cu toții ne rugăm pentru voi și suntem alături de voi în această noapte. Ne rugăm cu toţii pentru cei care suferă, de pretutindeni. 

La Mormantul Sfant din Ierusalim s-a împărţit lumina în sufletele credincioşilor. Sute de catolici și pelerini din întreaga lume au participat la liturghia de Înviere, după doi ani de limitări și restricții din cauza pandemiei. Cei prezenti au cantat cu însufleţire. 

Astăzi, în duminca Paștelui, Papa Francisc va adresa mulțimii, de la Basilica Sfântului Petru, tradiţionalul mesaj Urbi et Orbi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Primarul din Melitopol a participat la slujba de Înviere de la Vatican. Mesajul Papei Francisc pentru ucraineni: Ne rugăm pentru voi