Antena Meniu Search
x

S-a aflat cauza incendiului de la Palatul Episcopal din Oradea. Raportul a fost trimis magistraților

Vezi și

Noi detalii ies la iveală în cazul incendiului care a mistuit Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea. Surse din anchetă spun că se confirmă ipoteza potrivit căreia flăcările ar fi pornit de la o defecţiune a instalaţiei de iluminat arhitectural. De altfel, cu o oră înaintea izbucnirii incendiului, un trecător a filmat un joc de lumini pe faţada clădirii care dădea impresia unui scurtcircuit al instalaţiei. Între timp, lucrările de refacere şi consolidare sunt în toi.

Pe 25 august incendiul care a izbucnit la Palatul Episcopal Greco Catolic din Oradea a şocat întreaga comunitate. Oamenii priveau neputincioşi cum fosta biblioteacă judeţeană este distrusă de flăcări.

La trei luni după incident, raportul ISU a fost finalizat şi trimis magistraţilor. Iar surse din anchetă spun că flăcările ar fi pornit de la iluminatul arhitectural, aşa cum se specula încă de la momentul incendiului.

Ipoteza a pornit de la un filmuleţ postat pe o reţea de socializare fix cu o oră înainte de izbucnirea flăcărilor.

Pe acelaşi subiect

În timp ce anchetatorii adună probă după probă la dosar, oamenii au donat pentru refacerea monumentului peste 10 milioane de lei în conturile episcopiei şi ale primăriei. După incendiu, municipalitatea a preluat în administrare, pentru 20 de ani, două treimi din clădire, pentru a se putea implica în reconstrucţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lucrările vor dura aproximativ trei ani. Între timp procurorii au început urmărirea penală a pentru infracţiunea de distrugere a unor bunuri din patrimoniul cultural.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » S-a aflat cauza incendiului de la Palatul Episcopal din Oradea. Raportul a fost trimis magistraților