Antena Meniu Search
x

Caz șocant la Suceava! O femeie a murit la o zi după internare, pentru că medicii nu și-au dat seama că avea peritonită: ”A stat o noapte agăţată de un aparat de insulină”

Un tânăr din Suceava îi acuză de malpraxis pe medicii de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde mama lui a decedat pe 4 ianuarie.

Un tânăr din Suceava îi acuză de malpraxis pe medicii de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde mama lui a decedat pe 4 ianuarie, la o zi după internare.

Vincent Tecuceanu a povestit, pe contul său de Facebook, că şi-a dus mama la Spitalul Judeţean miercuri, 3 ianuarie 2018, iar a doua zi, seara, femeia a murit în spital fiindcă medicii n-ar fi tratat-o corespunzător.

Femeia a fost dusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, unde i-au fost făcute analize. După aproximativ două ore, el a fost chemat de un doctor care i-a spus că are prezent în sânge virusul B şi o glicemie foarte ridicată, de 730, având un început de diabet. Femeii i s-a făcut ulterior o ecogra­­­fie abdominală şi a fost internată la secţia de Anestezie Terapie Intensivă, unde urma să fie stabilizată.

„A doua zi, pe la ora 15.00, ajung la spital, intru în secţia unde era mama mea adusă, ca să constat că ea era în agonie. Era pusă la un aparat de insulină şi cu o perfuzie. Atât. Nimeni nu o băga în seamă, nimeni nu făcea nimic. Mama mea nu exista. Am început să plâng neputincios, să vorbesc cu ea, dar nu mă putea auzi. L-am aşteptat pe doctor printre reprize de plâns. Doctorul a ajuns cu multe hârtii în mână şi când i-am văzut privirea aceea neputincioasă am înţeles, treaba nu e bună deloc. Îl întreb dacă i s-a făcut clismă, la care el mirat îmi zice că nu ştie nimic de aşa ceva. Îl întreb simplu ce e de făcut, la care doctorul dă din umeri şi-mi zice că el nu ştie, că el e doar medic de gardă aici. În tot acest timp mama mea era în continuare în agonie”, a mai menţionat Vincent Tecuceanu.

Pe acelaşi subiect

În seara de 4 ianuarie 2018, la ora 21.25, acesta a fost sunat de la spital şi a fost anunţat că mama lui a decedat, comunicându-i-se să vină a doua zi dimi­neaţă, la ora 8.00, la morga spitalului. „Ajung la morgă împreună cu soţul mamei mele. Ni se cere să aşteptăm jumătate de oră pentru că i se face autopsia. Aşteptăm. Motivul decesului: hemoragie internă cauzată de peritonită. Mama mea trebuia operată de peritonită de urgenţă. În schimb, ea a stat o zi şi o noapte agăţată de un aparat de insulină şi de o perfuzie”, a concluzionat Vincent Tecuceanu pe contul său de socializare, care a publicat și certificatul de deces.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anchetă internă la Spitalul de Urgenţă din Suceava

Conducerea spitalului a declanşat, luni, o anchetă internă pentru a clarifica modul în care a fost diagnosticată şi tratată femeia de 63 de ani.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihai Ardeleanu, a precizat că pacienta a fost văzută de un chirurg, care a recomandat internarea în Terapia Intensivă a secţiei Diabet pentru echilibrare deoarece glicemia era foarte mare, peste 700, ”nu permitea nici un act chirurgical; chirurgul nu şi-a asumat riscul unei intervenţii”. ”Glicemia nu a scăzut foarte mult şi în data de 4 ianuarie femeia a decedat în Reanimare”, a spus dr. Ardeleanu. Cauza decesului ar fi fost peritonita, care nu a fost diagnosticată cât timp pacienta a fost în viaţă. Ecografia efectuată în seara internării nu a fost elocventă pe de o parte pentru că, a explicat dr. Ardeleanu, pacienta era supraponderală, iar pe de altă parte pentru că peritonita nu este o afecţiune al cărei diagnostic se stabileşte printr-o astfel de investigaţie. ”S-a încercat să se pună tratamentul înaintea diagnosticului. Nimeni nu este indiferent când moare un pacient. Evident că spitalul îşi pune probleme şi dorim să vedem ce s-a întâmplat. Nu suntem zen”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Vincent Tecuceanu a anunţat că intenţionează să dea în judecată spitalul şi medicii care s-au ocupat de caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Caz șocant la Suceava! O femeie a murit la o zi după internare, pentru că medicii nu și-au dat seama că avea peritonită: ”A stat o noapte agăţată de un aparat de insulină”