Antena Meniu Search
x

Tot mai mulţi români oferă cazare gratuită medicilor care luptă pentru combaterea coronavirusului

Pandemia a deschis ochii multor români care au înţeles că doar împreună şi doar respectând regulile putem merge mai departe! Astfel, din ce în ce mai mulţi oameni le oferă, temporar, locuinţe cadrelor medicale aflate în prima linie.

De Redactia Observator la 07.04.2020, 00:46
Vezi și
  • Tot mai mulţi români oferă cazare gratuită medicilor care luptă pentru combaterea coronavirusului
  • Acțiunile sunt un plus de moral pentru medici

Pandemia a deschis ochii multor români care au înţeles că doar împreună şi doar respectând regulile putem merge mai departe! Astfel, din ce în ce mai mulţi oameni le oferă, temporar, locuinţe cadrelor medicale aflate în prima linie. Sunt doctori, asistenţi şi infirmieri care refuză să se mai apropie de familii, de teamă să nu îi infecteze cu COVID-19. Nu pot trăi la nesfârşit în spitale. Şi-aşa sunt afectaţi psihic de faptul că nu-şi văd copiii de câteva săptămâni. Iar apartamentul în care pot sta măcar câteva ore este o adevărată mană cerească.

Cadru medical spital București: De trei săptămâni nu mi-am luat copilul în brațe. Ne vedem de două ori pe săptămână din tocul ușii, nu intru în casă. Noi, personalul medical, reprezentăm fără să vrem niște potențiali vectori și alegerea de a ne separa de familii este oarecum firească.

Este povestea unui medic din București, căruia - de o lună - spitalul i-a devenit casă.

Cadru medical spital București: Spiritul de anticipare al evenimentelor m-a făcut ca acum trei săptămâni să aleg să plec din casa în care locuiam cu familia. La momentul ăla nu exista niciun furnizor, niciun ajutor pentru cadrele medicale.

În urmă cu doar câteva zile, a găsit pe internet o aplicație cu ajutorul căreia oamenii își pun la dispoziție apartamentele gratuit pentru cadrele medicale.

Cadru medical spital București: E o mare gură de oxigen, şi din punct de vedere financiar, dar cu siguranţă din punct de vedere moral. Pentru că un astfel de gest te motivează suplimentar și te încurajează pe tine, cadru medical.

Numărul celor care vor să le arate medicilor că nu sunt singuri în această luptă crește zilnic.

Proprietar apartament: Nu cred că trebuie să fie nevoiți să doarmă pe holurile spitalelor sau să îi pună în pericol pe cei dragi. Ei simt o presiune imensă, iar orice lucru care le poate veni în ajutor e bineprimit și eu am decis să-i ajut în felul ăsta și îi incurajez pe toți proprietarii care au posibilitate.

Nevoia de locuințe pentru cadrele medicale este enormă.

Florin, CEO aplicație: Avem deja medici de ordinul zecilor care ne-au scris în aceste 2-3-4 zile, peste weekendul care a trecut. Invităm proprietarii, invităm persoane fizice care ne pot susţine să îşi pună la dispoziţie apartamentele din orice oraş.

În ultimele zile, sute de medici au cerut ajutorul oamenilor pentru a-și proteja familiile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulţi români oferă cazare gratuită medicilor care luptă pentru combaterea coronavirusului