Antena Meniu Search
x

Cazinoul din Constanţa, reabilitat cu bani de la stat

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa este pe drumul cel bun. După ani de zile în care monumentul a fost pasat între primărie şi diferite ministere, s-au găsit banii necesari pentru consolidare - la bugetul de stat

Vezi și

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa este pe drumul cel bun. După ani de zile în care monumentul a fost pasat între primărie şi diferite ministere, s-au găsit banii necesari pentru consolidare - la bugetul de stat

Cinci ani a durat construcţia cazinoului din Constanţa. În august 1910 îşi deschidea porţile clădirea spectaculoasă. A fost pe rând spital, restaurant, cazino. La un moment dat a fost declarat monument istoric. Nici nu se putea altfel.

Vremurile boeme au apus însă iar imobilul a fost erodat de ploi, zăpezi şi valuri. Are lacătul pus pe uşă şi din când în când bucăţi din clădire se prăbuşesc.

După ani de zile de cereri şi promisiuni, vineri a venit şi vestea mult-aşteptată. Nouă milioane şi jumătate de euro vor veni pentru a readuce cazinoul la strălucirea de altădată.

Vineri a fost avizată documentaţia ce priveşte faza Dali. Dali însemnând documentaţia avizării lucrărilor de intervenţie.

După ce va fi desemnat câştigătorul licitaţiei şi va fi semnat contractul de finanţare, firma contractată va avea la dispoziţie doi ani pentru reabilitare. Dar condiţiile sunt multe.

Nu se pot face oricum. Trebuie făcute aşa cum erau ele iniţial, în 1910, atunci când a fost dat în folosinţă.

O să trebuiască făcut cu nişte meşterei restauratori, nu se poate cu o firmă obişnuită, pentru că sunt de refăcut toate aceste detalii, tâmplăria ete specială, toate ornamentele din interior şi exterior.

Iar odată ce lucrările vor fi finalizate, spaţiile vor fi publice. Sus o să fie sală de spectacol, de evenimente publice, jos pentru lansări de carte, cafenea literară, dezbateri publice, şedinţe ale consiliului local.

Autorităţile locale spun că imobilul va putea concura lejer apoi cu marile cazinouri din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Cazinoul din Constanţa, reabilitat cu bani de la stat