Antena Meniu Search
x

Cazul Elodia, cel mai scump dosar din istoria Romaniei

Pe numele Elodiei Ghinescu a fost eliberat un certificat de deces, desi cadavrul nu a fost gasit niciodata. Asa ca oamenii legii continua sa o caute pe avocata disparuta.

Vezi și

Investigatiile au costat statul o avere. Este, de departe, cel mai mediatizat dar si cel mai scump dosar din istoria Romaniei.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu n-a mai dat niciun semn de viata de la sfarsitul lunii august 2007. Sotul ei, Cristian Cioaca, inspector principal la Politia din Arges, i-a anuntat disparitia o saptamana mai tarziu. Atunci a inceput si ancheta.

Elodia a fost cautata in lung si-n lat. Prin padurile si lacurile din trei judete. Anchetatorii au cautat-o si prin cimitire, cu un detector de mingi de golf. Numai prima jumatate de an de ancheta a costat statul roman 250.000 de lei.

Dintr-o rapa situata la marginea drumului 73 dintre Rasnov si Bran au inceput cautarile Elodiei Ghinescu. Anchetatorii au folosit sute de jandarmi politisti si voluntari care au vrut sa participe la gasirea avocatei disparute.

Toate probele descoperite l-au incriminat pe Cristian Cioaca. De la uniforma de politist gasita in padure pana la firele de par din portbagajul masinii lui si lista convorbirilor telefonice. In plus, politistul a picat testul cu detectorul de minciuni.

In apartamentul unde locuiau Elodia Ghinescu si Cristian Cioaca, anchetatorii au gasit urme de sange acoperite de cinci straturi de zugraveala. Un aparat special a stabilit ca sangele din apartament ii apartinea Elodiei. In scenariul criminalistilor, Cristian Cioaca ar fi ucis-o pe avocata in casa in care era si fiul lor. Ar fi carat cadavrul in valizele pe care Elodia le folosise la ultima excursie cu amantul.

Ar fi bagat cele doua genti in masina si, de aici, firul anchetatorilor se intrerupe.

Cazul "Elodia" a iscat o isterie nationala. Avocata disparuta a inceput sa fie vazuta in cele mai neobisnuite situatii. O femeie a jurat ca Elodia Ghinescu si noul ei iubit i-au fost vecini in avion.

In cautarea Elodiei, si Patriarhia s-a transformat intr-o agentie de detectivi. Fotografia avocatei disparute a ajuns pina la cele mai izolate sihastrii, dupa ce fostul sot al avocatei a spus ca ea traieste si se ascunde in haine de maicuta.

Pentru ca nu s-a descoperit cadavrul, Elodia Ghinescu a fost data in urmarire internationala. Timp de cinci ani, Interpolul a cautat-o pe Elodia in 190 de state.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cazul Elodia, cel mai scump dosar din istoria Romaniei