Antena Meniu Search
x

Ce contine tratamentul impotriva acneei?

Acneea este cea mai comuna afectiune a pielii si este intalnita cu precadere la pubertate, aproximativ 6 din 10 adolescenti confruntandu-se cu aceasta. Acneea reprezinta inflamarea glandelor sebacee si a foliculilor pilosi si se manifesta prin pustule cu lichid, cosuri si puncte negre.

- farmacialapretmic.ro

Acneea este cea mai comuna afectiune a pielii si este intalnita cu precadere la pubertate, aproximativ 6 din 10 adolescenti confruntandu-se cu aceasta. Acneea reprezinta inflamarea glandelor sebacee si a foliculilor pilosi si se manifesta prin pustule cu lichid, cosuri si puncte negre, uneori lasand in urma sa cicatrici.

Din pacate, acneea isi pune un accent negativ asupra viatii sociale si necesita tratament adecvat si o ingrijire corespunzatoare a pielii.

Tratamente alternative

Pe langa tratamentele impuse de medicul dermatolog, exista o serie de tratamente alternative care au efecte remercabile in tratarea acneei.

  • Mierea. Cu un continut remarcabil de vitamine, minerale, enzime, micro-elemente si antibiotice, mierea este ideala pentru amelorarea acneei si, in plus, se poate folosi intr-o varietate de retete.
  • Bicarbonatul de sodiu. Acesta echilibreaza pH-ul pielii si are efect antiinflamator si antiseptic. Se poate amesteca cu miere si aplica pe fata cu miscari usoare.
  • Zeama de lamaie. Bogata in vitamina C, un remarcabil antioxidant, zeama de lamaie are efect exfoliant si astringent. Se poate clati fata cu aceasta sau se poate amesteca cu miere si aplica sub forma de masca.
  • Acid salicilic. Masca cu aspirina pentru tratarea acneei a devenit tot mai populara in ultimul timp. Aceeasta amelioreaza durerea provocata de acnee, curata porii si exfoliaza pielea. Se poate amesteca cu miere sau cu argila, un alt ingredient-minune al mastilor antiacneice.
  • Albusul de ou. Are capacitatea de a absorbi excesul de sebum, de a estompa petele rosii si de a dezumfla zonele inflamate. Se poate aplica ca atare sau combinat cu miere si argila.
  • Usturoiul. Gratie efectului antiseptic si antibiotic pe care-l are, usturoiul remediaza rapid neplacerile cauzate de acnee. Se piseaza si se aplica strict pe cosuri, iar apoi se clateste cu apa calda. Ulterior, se pot acoperi zonele afectate cu felii de castravete sau comprese cu ceai verde.

Sfaturi de urmat pe termen lung

Acneea nu apare ca urmare a unei ingrijiri precare a pielii, insa tenul acneic necesita o curatare adecvata. Astfel, atat dimineata, cat si seara, pielea trebuie curatata intens, iar procesul este obligatoriu sa fie facut cu un produs dermatocosmetic adecvat. Recomandarea noastra este Effaclar H Crema de curatare hidratanta dermo-calmanta de la La Roche-Posay. Aceasta are calitatea de a curata cu blandete pielea fara sa o agreseze si de a-i restabili pH-ul, in acelasi timp oferindu-i hidratarea de care are nevoie si calmand iritatiile. De asemenea, un alt sfat important care se impune a fi urmat cu strictete este evitarea stoarcerii cosurilor, aceasta practica nefacand altceva decat sa agraveze acneea si sa produca leziuni, chiar si cicatrici.

Mod de viata si obiceiuri sanatoase

Dieta joaca un rol extrem de important in tratarea acneei si se recomanda eliminarea completa a grasimilor, a dulciurilor, a prajelilor, a semipreparatelor, a produselor de tip fast-food si patiserie, dar si a bauturilor acidulate, reducandu-se consumul de cafea. Fumatul poate, de asemenea, sa agraveze acneea, prin urmare ar trebui restrictionat. Introduceti in dieta fibre, care ajuta la detoxifierea organismului, peste si fructe de mare, bogate in acizi grasi esentiali, si minim 2-3 portii de fructe si legume crude pe zi. Optati pentru alimente bogate in vitamina A, B6 si E, si in minerale ca zinc, seleniu si crom. Pe de alta parte, schimbati cel putin o data la trei zile prosopul de fata si fata de perna si evitati sa purtati breton. Folositi castile atunci cand vorbiti la telefon si evitati sa atingeti fata prea des. Eliminarea factorului de stres si odihna suficienta pot contribui, de asemenea, la eliminarea acneei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ce contine tratamentul impotriva acneei?