Antena Meniu Search
x

Ce spune un RENUMIT PSIHOLOG din România despre sinistrul joc Balena Albastră: "Ei se văd doar pe ei şi jocurile pe care le joacă"

Psihologul Gabriel Diaconu a declarat, vineri, că în cazul jocului online Balena Albastră este vorba despre un fenomen de contagiune socială şi că, deşi scopul unui joc este de a se amuza, din păcate de data aceasta este vorba despre un amuzament morbid.

Psihologul Gabriel Diaconu a declarat, vineri, că în cazul jocului online Balena Albastră este vorba despre un fenomen de contagiune socială şi că, deşi scopul unui joc este de a se amuza, din păcate de data aceasta este vorba despre un amuzament morbid.

"Contagiune socială înseamnă că plecând de la un zvon sau o ştire din ziar sau plecând de la o ştire de la televizor un grup de copii adolescenti pot să pună în scena ca la teatru un anume fenomen. Scopul este, până la urmă, de a se amuza, amuzamentul fiind din păcate unul morbid. Am avut chiar recent situaţii de genul acesta care au dus către un deznodamant nefericit", a declarat Gabriel Diaconu.

Psihologul a adăugat: "Pe de o parte vorbim de copiii care sunt teribilişti, care sunt centre de agregare pentru comunităţi sociale şi care vor să iasă în evidenţă. Şi care ies în evidenţă aducând noi elemente într-un curent oarecare. Spre exemplu, curent care aduce aminte de morbiditate, povesti urbane, povesti de groază. În acelasi timp, pot să vorbesc şi de persoane la risc, persoane care au tulburari emoţionale sau de comportament, care au probleme psihologice, unele dintre care poate că ar merita chiar duse la doctor".

Psihologul Gabriel Diaconu consideră că familia joacă un rol foarte important în astfel de cazuri. "Cred ca in cele din urmă contribuţia familiei este una care daca ar fi sa fie pozitiva ar trebui sa previna si să ocrotească copilul la risc. Şansele sunt că dacă vor fi fi şi dacă sunt în atenţia medicilor, au în spate familii care au lasat hăţurile din mână şi care nu văd in accesul la tehnologie sau la internet neaparat o problema de supravegheat cât mai degraba un capriciu sau un joc al copilăriei. Sunt jocuri şi jocuri, şi tare mi-e teamă că la momentul de faţă familiile multor copii din România nu au o privire de ansamblu asupra maturităţii jocului şi cum ar trebui sa fie reglementată parental. Cred că la momentul de faţă e nevoie de o acţiune concertată la nivelul inspectoratelor şcolare pentru ca în situaţia de faţă e nevoie în primul rând de o campanie corecta de informare vizavi de cum sa navighezi pe internet. Mulţi dintre aceşti adolescenţi nu au o viziune corectă, care să ia în considerare populaţia vulnerabilă. Ei se văd doar pe ei şi jocurile pe care le joacă, ei se văd mai puţin", a mai spus acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ce spune un RENUMIT PSIHOLOG din România despre sinistrul joc Balena Albastră: "Ei se văd doar pe ei şi jocurile pe care le joacă"