Antena Meniu Search
x

Cum sunt atraşi, de fapt, adolescenţii în BALENA ALBASTRĂ şi de ce ajung să se SINUCIDĂ. Un anchetator rus face DEZVĂLUIRI HALUCINANTE

O adolescentă de 15 ani a fost salvată în ultimul moment, miercuri, de un poliţist pe când fata se pregătea să se arunce de pe un viaduct din Chişinău. Alţi tineri, însă, nu au fost la fel de norocoşi. La începutul lunii, doi adolescenţi, un băiat şi o fată din Republica Moldova, şi-au luat viaţa, aruncându-se în gol de la etajul 18 al unui bloc din Chișinău.

O adolescentă de 15 ani a fost salvată în ultimul moment, miercuri, de un poliţist pe când fata se pregătea să se arunce de pe un viaduct din Chişinău. Alţi tineri, însă, nu au fost la fel de norocoşi. La începutul lunii, doi adolescenţi, un băiat şi o fată din Republica Moldova, şi-au luat viaţa, aruncându-se în gol de la etajul 18 al unui bloc din Chișinău.

Cei doi tineri erau destul de activi pe rețele de socializare, iar multe postări erau însoțite de hashtag-uri precum #goodbye, #suicide #nonsens, #transformation, #lucifer și cel mai important hashtag-ul #cинийкит (синий кит = balena albastră, n.r.).

Din păcate, jocul, care se pare că a luat zeci de vieţi în Rusia, le dă târcoale şi tinerilor din România. Ieri, premierul Sorin Grindeanu a declarat, în cadrul şedinţei comune cu guvernul de la Chişinău, că "instituţiile statului trebuie să aibă ca parteneri presa şi societatea civilă în informarea populaţiei". Iar premierul moldovean, Pavel Filip, a declarat că se iau măsuri în legătură cu acest joc. 

Până una, alta, în Rusia, cei care au început să facă "curăţenie" pe reţelele de socializare, închizănd sute de pagini periculoase, sunt aşa-numiţii vânători de "balene" sau "patrulele civile". Partrulele civile îi ajută pe poliţişti să identifice astfel de pagini, prevenindu-i astfel pe tineri să intre în contact cu acest joc suicidar. 

Pe acelaşi subiect

La această oră, numai în reţeaua de socializare "VKontakte", varianta rusă a Facebook-ului, sunt "grupuri ale morţii" care numără peste 8000 de membri.

Ieri, presa din Rusia a publicat un interviu cu Andreem Tsarenko, coordonatorul uneia dintre aceste patrule civile.

"Căutăm grupuri care îndeamnă la suicid, apoi le blocăm. După care trmitem link-ul către Autoritatea de reglementare în comunicaţii, Roskomnadzor. Cei peste 400 de voluntari civili au închis, în doar două săptămâni, 820 de pagini periculoase. În plus, eu şi colegii mei ne-am integrat în unele grupuri pentru a studia tacticile administratorilor", spune Andreem.

Cum sunt atraşi adolescenţii în aceste reţele 

De regulă, copilul primeşte un mesaj cu un link către un videoclip. În momentul în care deschide materialul video, administratorul intră în posesia IP-ul calculatorului. Apoi, obţine de la providerul de internet adresa de domiciliu care corespunde IP-ului respectiv. Este primul obiect de şantaj în cazul în care adolescentul nu va vrea să se ...sinucidă.

Apoi încep ameninţările: "Îţi ştim adresa, o să te găsim şi te vom ucide!". 

La începutul jocului, administratorul îi dă potenţialei victime mai multe sarcini de îndeplinit. Este un mit faptul că ar fi 50 de astfel de sarcini. În realitate, numărul de sarcini depinde de cât de mult este tânărul pregătit să se sinucidă. 

Începe cu "hrăneşte pisica". Apoi, tinerii sunt îndemnaţi să se automutileze pentru ca administratorul să vadă cât de mult este dispusă victima să îşi facă rău.

În acelaşi timp, începe tortura psihologică. Îi dă misiuni mai avansate. În paralel, administratorul îi dă victimei să asculte un anumit gen de muzică.

De ce nu adolescentul nu mai poate ieşi din joc?

Pentru că este speriat, răspunde coordonatorul "patrulei civile". Sunt unii tineri care încep jocul, fără să ştie că este periculos. Plus că, de multe ori, el nu crede că poate fi atât de periculos. Sau gândind aşa: "Nu sunt atât de prost încât să mă sinucid". Însă administratorul jocului este mult mai experimentat, mai înţelept şi mai calculat.

Şi ajunge să se joace cu mintea copilului. Îl face să îi fie frică aşa că va îndeplini toate sarcinile date. Drept urmare, toţi tinerii trebuie să ştie un singur lucru: seriozitatea ameninţărilor administratorului jocului este ZERO! Cel care refuză să se sinucidă nu va fi urmărit de nimeni!

Știai că asta nu e tot? Pentru o imagine completă citeşte şi: 

Zeci de tineri, ucişi de "BALENA ALBASTRĂ"! Administratorul JOCULUI MORŢII, interviu HALUCINANT: "Mor fericiţi! Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală" (VIDEO)

Adolescentă din Braşov, surprinsă jucând BALENA ALBASTRĂ! Fata de 15 ani, îndemnată de adminstratorul jocului să se AUTOMUTILEZE

ATENŢIE, părinţi! Un JOC PERICULOS, apărut în social media, îi provoacă pe adolescenţi să se SINUCIDĂ. Cum funcţionează "BALENA ALBASTRĂ" (VIDEO)

ULTIMELE MESAJE ale adolescenţilor sinucigaşi din Chișinău, victime ale jocului BALENA ALBASTRĂ. DETALII CUTREMURĂTOARE din anchetă (VIDEO)

Mobilizare în Republica Moldova pentru identificarea celor care joacă "BALENA ALBASTRĂ": "Dacă vedeţi imagini de AUTOMUTILARE sau ...

BALENA ALBASTRĂ omoară adolescenţii! Zeci de tineri, identificaţi în COMUNITATEA SINUCIGAŞĂ. Anunţul făcut de ministerul de Interne de la Tiraspol

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum sunt atraşi, de fapt, adolescenţii în BALENA ALBASTRĂ şi de ce ajung să se SINUCIDĂ. Un anchetator rus face DEZVĂLUIRI HALUCINANTE