Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai modernă școală din Pitești nu a primit aviz ISU

Nu peste tot lucrurile se rezolvă la fel de simplu. Vorbim acum şi despre cea mai modernă şcoală din Piteşti.

de Redactia Observator

la 10.10.2017 , 17:31

Nu peste tot lucrurile se rezolvă la fel de simplu. Vorbim acum şi despre cea mai modernă şcoală din Piteşti. S-au cheltuit 400 de mii de lei din bani europeni ca să arate impecabil. Şi totuşi unitatea are o mare problemă: nu are aviz ISU. Ca să respecte legile, ar avea nevoie de alte uşi, dar cum lucrările de acolo s-au făcut, cum spuneam, cu fonduri europene, timp de 5 ani proiectul nu poate fi modificat. Nici măcar cu o uşă.

Aici este tot sistemul de supraveghere, de alarmare la incendiu. Din cauza aceasta cei de la ISU au considerat că această uşă trebuie să fie rezistentă la foc.

Uşa a fost montată conform proiectului aprobat în 2009. Şcoala a fost în normele corecte până în 2015, când a avut loc tragedia din Colectiv. Cei de la ISU au avut de atunci alte standarde şi ce era în regulă în şcoală, dintr-o dată s-a transformat într-un pericol. Uşa trebuie schimbată cu una care să reziste la incendiu.

Vezi și

Doar că renovarea şcolii a fost terminată în acest an. Şi 5 ani de acum înainte nu se poate face nicio modificare faţă de proiect.

Şi cei din Primărie, beneficiarul direct al lucrării, ridică din umeri.

Școala din Pitești are  o suprafață de 3500 metri pătrați, 19 săli de clasă, toate dotate cu calculatoare si videoproiectoare, table inteligente, sală de mese cu bucătărie pentru masa caldă și after school de 150 de locuri. Totuși, conform regulilor pompierilor, unitatea de învăţământ este un pericol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Cea mai modernă școală din Pitești nu a primit aviz ISU